Galtije demantuje: Odnos Nejmara i Mbapea je jako dobar

"Odnos između Neja i Kilijana je jako dobar, i neću vam ništa pričati," rekao je Galtije

3090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nejmar i Kilijan Mbape imaju vrlo dobar odnos, kazao je trener PSŽ-a Kristof Galtije, demantiravši tako tvrdnje o razdoru u svlačionici francuskog prvaka.

"Odnos između Neja i Kilijana je jako dobar, i neću vam ništa pričati," rekao je Galtije.

"Oni su zajedno na treninzima, često su zajedno na zagrijavanjima," dodao je.

Francuski mediji navode kako su odnosti između brazilske i francuske zvijezde već duže vrijeme zategnuti. Nakon utakmice protiv Monpeljea sredinom avgusta, navodno su saigrači morali da ih razdvajaju kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Do sukoba je došlo jer Nejmar nije dozvolio Mbapeu izvođenje penala, nakon što je mladi francuski napadač već promašio jedan tokom te utakmice.

Mediji u Francuskoj objavili su i snimak Mbapea kako po dolasku na klupu svom saigraču Geju govori kako Nejmar ne želi da mu doda loptu.

Do novih napetosti došlo je i prije nekoliko dana u susretu Lige šampiona kada pak Mbape nije želio da doda loptu Nejmaru nakon čega je Brazilac "poludio".

"Mislim da smo uvijek imali odnos temeljen na poštovanju. Postoje trenuci kada smo najbolji prijatelji, a ponekad ne razgovaramo toliko, priroda našeg odnosa je takva. Ali postoji veliko poštovanje, imam puno poštovanja prema igraču kakav on jeste, igraču kojeg predstavlja i važnosti koju ima u našoj ekipi," rekao je Mbape novinarima prije utakmice s Juventusom.

Zanimljivo, i prošli trener PSŽ-a Mauricio Poketino je u nekoliko navrata demantovao da postoji sukob između njih dvojice.

Bonus video: