Luka Modrić: Uživam kao nikad i vodim "dosadan" život

Modrić je najstariji igrač Real Madrida s ugovorom do kraja tekuće sezone, do 30. juna 2023. godine

3611 pregleda 2 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: Shutterstock
Luka Modrić, Foto: Shutterstock

Luka Modrić, koji je u petak napunio 37 godina, rekao je da uživa u fudbalu “kao nikada” jer je svjestan ulaska u “problematičnu dob za fudbalera” kada ne zna koliko može trajati njegova karijera.

"Uvijek me traže da im otkrijem tajnu, ali ne znam što da kažem. To je nešto prirodno. Živim zbog fudbala i za njega 24 sata dnevno. Vjerujem da je to jako bitno," izjavio je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Modrić je najstariji igrač Real Madrida s ugovorom do kraja tekuće sezone, do 30. juna 2023. godine.

"Volim ovo što radim. Uživam u svojoj profesiji kao nikada jer znam da sam u dobi problematičnoj za igrača," rekao je.

"Nikad se ne zna koliko možeš igrati na ovom nivou i u ovom klubu, gdje su zahtjevni maksimalni. Možda upravo zbog toga uživam kao nikada," dodao je.

Modrić je od dolaska u klub 2012. godine odigrao 442 utakmice i osvojio 21 titulu.

"Jako sam zahvalan što mi je Bog dao talenat, ali potrebno je trenirati i jako se posvetiti ovome što radim. Ovoj svojoj profesiji. Jer talenat bez rada ne znači puno," napomenuo je petostruki osvajač Lige šampiona.

Modrić bi u novembru trebalo da predvodi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je prije četiri godine igrao u finalu te bio proglašen najboljim fudbalerom Mundijala.

"Na treninzima i utakmicama nastojim da uživam. To mi pomaže da igram dobro u ovoj dobi," istakao je.

Modrić se, govoreći o tome kako svakodnevno živi, našalio rekavši da takav život može “biti pomalo dosadan”.

"Danas sam, na primjer, došao u klupski kamp sat i petnaest minuta ranije. Gotovo svaki dan doručkujem ovdje," rekao je.

"Radim zatim s fizioterapeutima u teretani kako bih na trening izašao već zagrijan. Onda treniramo, neki dan s većim intenzitetom, a nekad s manjim. Poslije treninga, zavisno kako se osjećam, ostajem s fizioterapeutima. S njima napravim potrebne stvari," izjavio je.

Modrić s treninga odlazi automobilom u gradsko predgrađe Alkobendas gdje mu se nalazi kuća, a do kojeg vožnja traje otprilike 15 minuta.

"Ondje provodim vrijeme s porodicom, s djecom. Gotovo svaki dan odlazim u školu po djecu. Pomalo dosadno, zar ne?”, rekao je o svojoj dnevnoj rutini.

Bonus video: