Dalić: Plasman u Ligi nacija je važan, nezadovoljni neće ići u Katar

Hrvatska u završnici Lige nacija dočekuje Dansku i gostuje Austriji

3808 pregleda 0 komentar(a)
Dalić, Foto: Shutterstock
Dalić, Foto: Shutterstock

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u završnici Lige nacija odigraće mečeve protiv Danske i Austrije - "vatreni" 22. septembra (20.45) dočekuju Dance, a tri dana kasnije gostuju Austrijancima u Beču (20.45).

Uoči preostala dva kola Hrvatska sa sedam bodova zauzima drugo mjesto u grupi, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i aktuelni šampioni Lige nacija, Francuzi, koji imaju dva boda.

"Nakon tri mjeseca ponovo smo se okupili, očekuju nas dvije važne utakmice. Svi igrači bi trebalo danas da dođu, nadam se zdravi i spremni. Jedino Erlić ima problema s mišićem, No doći će pa ćemo vidjeti kakvo je njegovo stanje", rekao je na pres konferenciji selektor Hrvatske Zlatko Dalić, prenosi Index.

Hrvatska bi sa dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u junu iduće godine.

"Došli smo u situaciju da budemo prvi, što bi bilo sjajno. Očekuju nas dvije važne utakmice, a ona protiv Danske će biti ključna. Plasman u Ligi nacija je važan i zbog žrijeba za Evropsko prvenstvo, ali i kao pripreme za Katar. Iskreno nemam nekih nedoumica za Katar, to je to. Pokušaćemo u ovih sedam dana posložiti par stvarčica i riješiti neke nedoumice," dodao je Dalić.

Hrvatski selektor je do ove sezone često kritikovao Ligu nacija, ali ove sezone se situacija promijenila.

"Govorio sam da Liga nacija nije moje takmičenje, imali smo poraze i teške utakmice, to me frustriralo. Smetalo mi je što smo u junu igrali četiri utakmice u 10 dana, što je previše. Sada smo sami sebi stvorili priliku da igramo za prvo mjesto. Dvije godine smo ostali u A grupi, sad je cilj da pokušamo da budemo prvi," istakao je Dalić.

Komentarisao je i odluku Fidf da reprezentacije na Mundijalu mogu imati 26, a ne 23 igrača.

"Mi smo imali jedan sastanak koliko igrača treba da imaju reprezentacije. Većina selektora se složila za 26 kao i na Evropskom prvenstvu. No, na EP smo morali trojicu da pošaljemo na tribine, što je bilo za mene mučno. Sada svi mogu biti na klupi, što je jako bitno za atmosferu u ekipi. To je dobro, imaćemo širi kadar. Mislim da u reprezentaciji nema mjesta za nezadovoljne, moraš prihvatiti svaku odluku. Ne trebaju mi nezadovoljni igrači, ko će biti nezadovoljan neće ići na put", jasan je Dalić.

Bonus video: