Hrvatska leti nakon pobjede nad Danskom, Dalić: To mogu samo velike ekipe

U slučaju da Hrvatska i Danska imaju isti broj bodova, u prednosti su "vatreni" zbod dvije pobjede u međusobnim susretima.

6562 pregleda 0 komentar(a)
Zlatko Dalić na meču sa Danskom, Foto: Beta/AP
Zlatko Dalić na meču sa Danskom, Foto: Beta/AP

Pobjedom protiv Danske, hrvatska fudbalska reprezentacija je preuzela vrh tabele u grupi A Lige nacija i u nedjelju će u Beču protiv Austrije imati priliku da izbori plasman na završni turnir.

"Vatreni" imaju bod više od Danske i pobjeda u Beču ih vodi na završni turnir.

Svjetski vicešampioni dalje mogu i remijem, čak i porazom, ali u tom slučaju Danska ne smije da pobijedi Francusku u Kopenhagenu.

U slučaju da Hrvatska i Danska imaju isti broj bodova, u prednosti su "vatreni" zbod dvije pobjede u međusobnim susretima.

"Bila je to sjajna utakmica, posebno drugo poluvrijeme. Danska je jako dobra ekipa. Dobiti ih dva puta u tri mjeseca velika je stvar, to mogu samo velike selekcije. Sve je bilo za pohvalu, agresija, trka, zalaganje," kazao je selektor Zlatko Dalić.

"Dobro smo krenuli, malo smo se pogubili u zadnjih 15 minuta, u nastavku smo napravili rokadu, dobili smo dubinu s Perišićem. Bila je to neizvjesna utakmica, ali zaslužena pobjeda," dodao je.

Hrvatskoj sada slijedi gostovanje u Beču.

"Definitivno smo drugi, što je dobro za žrijeb za Evropsko prvenstvo. Do sada je Liga nacija bila borba za opstanak, sada smo u sjajnoj situaciji. Omogućili smo da u zadnjoj utakmici sami odlučujemo o svojoj sudbini. Još nas peče poraz u Osijeku od Austrije. Ići ćemo na pobjedu. Moramo biti mirni, skromni, ići korak po korak. Što se tiče promjena vidjećemo. Osvježićemo ekipu, ali ne mogu govoriti o detaljima. Vidjet ćemo u kakvom su stanju," naglasio je Dalić.

Bonus video: