Hrvati izborili plasman na F4 Lige nacija, Dalić: Sjajan rezultat prije Mundijala

Hrvatska sinoć savladala u gostima Austriju 3:1 i plasirala se na završni turnir Lige nacija koji je na programu u junu

4182 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odlično je odigrala septemabarski ciklus u Ligi nacija, u četvrtak savladala Dansku 2:1, sinoć Austriju 3:1 i izborila plasman na završni turnir, koji je na programu u junu naredne godne.

"Vatreni" su do prvog mjesta u grupi došli ispred svjetskog prvaka Francuske - sa "trikolorima" su remizirali u Splitu i savladali ih u Parizu.

"Zaista veliki rezultat i pobjeda u teškoj utakmici. Poveli smo i primili gol. Bila je velika borba, pa još više čestitam igračima. Pružili su maksimum, sjajni su i hvala im na svemu", rekao je nakon meča sa Austrijom selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

U drugom meču ove grupe Danska je sinoć savladala Francusku 2:0.

"Nismo uopšte spominjali rezultat Danske i Francuske, bilo nam je bitno da se mi drugačije postavimo, da spustimo loptu na zemlju i igramo pas igru. Čim smo počeli da kontrolišemo igru, stvarali smo prilike i postigli golove, odahnuli smo i igrali dobro. Mislim da je ovo sjajno uoči Svjetskog prvenstva, u 15 utakmica izgubili smo samo od Austrije u Osijeku, moramo biti zadovoljni", rekao je Dalić.

Hrvati su poveli preko Modrića, Baumgartner je izjednačio, a pobjedu Hrvatskoj donijeli Livaja i Lovren.

"Imamo zaista širok izbor igrača, detalji presuđuju o tome kome će igrati. Sve to zavisi i od protivnika. Momci daju sve od sebe i igraju sjajno. Nismo izmjene pravili napamet, nego smo razmišljali i razgovarali. Želimo da su svi unutra, da su svi aktivni, tako imamo ekipu koja diše dobro", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske je kritikovao Ligu nacija, naročito u junu kada su ekipe igrale po četiri utakmice.

"Liga nacija je za mene bila frustrirajuća, u početku smo gubili, ali sada smo se vratili, srećan sam i zadovoljan. Ne smije biti euforije ni tragedije. Ostaćemo na zemlji. Zadatak mene i sstručnog štaba je da se spremimo za Svjetsko prvenstvo, idemo dalje, korak po korak", poručio je Dalić.

Bonus video: