delegat obaviješten nakon meča o incidentu

U FSCG mogu da odahnu - istraga o rasizmu prekinuta, Kamara nije htio da podnosi prijavu

"U Uefinom sistemu, za pokretanje istrage potrebna je prijava igrača, koju bi onda trebalo da potvrde drugi igrači, službena lica ili sudije. Glen Kamara ne želi da se zvanično obrati Uefi ili da komentariše događaj", saopštili su iz Fudbalskog saveza Finske

21466 pregleda 11 komentar(a)
Duel Marka Vešovića i Glena Kamare, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Duel Marka Vešovića i Glena Kamare, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Mnogo bure podiglo se nakon utakmice Lige nacija između Crne Gore i Finske, jer su gosti obavijestili delegata da je njihov tamnoputi fudbaler Glen Kamara bio na meti rasističkih uvreda.

Taj događaj je notiran, ali je UEFA danas prekinula istragu iz jednostavnog razloga - Kamara nije htio da podnosi prijavu.

"U Uefinom sistemu, za pokretanje istrage potrebna je prijava igrača, koju bi onda trebalo da potvrde drugi igrači, službena lica ili sudije. Glen Kamara ne želi da se zvanično obrati Uefi ili da komentariše događaj", saopštili su iz Fudbalskog saveza Finske.

Meč posljednjeg kola grupe 3 B Lige nacija je bio prepun raznih događaja, od isključenja Žarka Tomaševića u 17. minutu, selektora Miodraga Radulovića, rane zamjene Stevana Jovetića..., do čarki fudbalera na terenu.

Delegat je notirao da je bilo rasističkih izjava, ali je sve stopirano kada je Kamara odlučio da ne podnese prijavu...