Nejmar se politički "aktivirao", pozvao da se glasa za Bolsonara

"Glasajte, glasajte i potvrdite, 22. je Bolsonaro," glasi refren ove pjesme, pozivajući na broj koji treba upisati u elektronsku glasačku kutiju u nedjelju

6839 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazilska fudbalska superzvijezda Nejmar u videu objavljenom na TikToku pružio je podršku aktuelnom predsjedniku Žairu Bolsonaru, tri dana uoči brazilskih predsjedničkih izbora.

U videu, napadač PSŽ-a, koji ima više od osam miliona pretplatnika na TikToku i gotovo 180 miliona na Instagramu, oponaša pjesmu koja poziva na glasanje za Bolsonara.

"Glasajte, glasajte i potvrdite, 22. je Bolsonaro," glasi refren ove pjesme, pozivajući na broj koji treba upisati u elektronsku glasačku kutiju u nedjelju.

Bolsonaro je odmah podijelio Nejmarov video. Prije mjesec je šef države objavio je fotografiju s loptom koju mu je poklonio Nejmar.

Iako ima 11 kandidata, najviše izgleda za osvajanje predsjedničkog mandata imaju bivši ljevičarski predsjednik Lula da Silva i aktuelni krajnje desni predsjednik Bolsonaro.

Lula, koji je vodio Brazil od 2003. do 2010., bio je osuđen u istrazi koja je desetine političara i poslovnih ljudi poslala u zatvor zbog mita. Luli su osude kasnije poništene što mu je omogućilo da se ponovno kandiduje na predsjedničkim izborima.

Bolsonaro vodi državu od januara 2019.

Bonus video: