Trosar - "dželat" Liverpula, Klopov tim nastavio sa kiksevima, Čelsi do pobjede u foto-finišu (VIDEO)

Liverpul - Brajton 3:3, Kristal Palas - Čelsi 1:2, Fulam - Njukasl 1:4... u 8. kolu Premijer lige

4123 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgijanac Leandro Trosar postao je tek treći gostujući igrač u istoriji koji je postigao het-trik na "Enfild roudu". Prvi je je to uradio nekadašnji napadač Koventrija Peter Ndlovu 90-ih, a drugi Rus Andrej Aršavin, koji je igrao za Arsenal.

Trosarov het-trik nije bio dovoljan za pobjedu, ali "galebovi" svakako zadovoljni napuštaju grad Bitlsa - 3:3 protiv Liverpula, na debiju novog trenera, Italijana Roberta de Zerbija, koji je nastavio tamo gdje je stao njegov prethodnik, Grejem Poter.

I nakon duže pauze, uslovljene smrću kraljice Elizabete II i utakmicama reprezentacije, tim Jirgena Klopa nastavio je sa promjenjivom igrom i kiksevima - na sedam mečeva osvojio je tek 10 bodova, od mogućih 21. Još je početak sezone, ali se "redsi" krupnim koracima udaljavaju od borbe za titulu.

Protiv Brajtona za pobjedu nije bio dovoljan ni fenomenalan preokret - od 0:2 do 3:2, za samo 30 minuta, od 33. do 63.

Prethodno je Trosar dva puta šokirao "Enfild", u 4. minutu za 0:1, pa u 18. za 0:2.

Preokret je isnpirisao Brazilac Firmino, koji je dao dva gola za izjednačenje, prvi nakon akcije Salaha i "asistencije" VAR tehnologije, drugi nakon dodavanja Luiza Diasa.

Kada je Vebster pola sata prije kraja nesrećno postigao autogol nakon kornera za vođstvo Liverpula 3:2, činilo se da je Klopov tim dobio odlučujući impuls za pobjedu, ali je Brajton nastavio da ugrožava gol domaćina.

Trosar je trećim pogotkom na meču, sedam minuta prije kraja, pokazao zašto su "galebovi" 4. na tabeli, a očigledno da ih nije poremetila ni iznenadna promjena trenera.

A njihov bivši menadžer Grejem Poter, koji se preselio na klupu Čelsija, ostvario je prvu pobjedu u Premijer ligi u novom klubu - ona je u malom londonskom derbiju protiv Kristal Palasa došla u 90. minutu, sjajnim golom Konora Galagera za 1:2.

Palas je poveo već u 8. minutu preko Eduarda, izjednačio je u 38. Pjer-Emerik Obamejang - Gabonac je postigao debitantski gol u dresu Čelsija.

Fulam je bio u dobrom ritmu prije pauze, a danas je kod kuće doživio "kolaps" - Njukasl je slavio sa 4:1.

Čaloba je već u 8. minutu dobio direktan crveni karton za domaće, a kada je Vilson u 11. pogodio za 0:1, pobjednik je mogao da se nasluti.

Još kada je Alimiron u 33. pogodio za 0:2, a Aleksandar Mitrović u 37. zatražio izmjenu zbog povrede, sve je bilo gotovo...

Everton je brzopotezim preokretom - od 1:0 do 1:2, za samo dva minuta, od 52. do 54, slavio protiv Sautemptona na "Sent Meriju", dok su Bornmut i Brentford, u prvom međusobnom Premijerligaškom sudaru ikada, igrali 0:0.

Standings provided by SofaScore

Bonus video: