Vardi vs Runi: Rebeka plaća 1.5 miliona funti nakon izgubljene bitke protiv Kolin

Do suđenja je došlo nakon što je, Kolin Runi, supruga bivše zvijezde engleske reprezentacije i Mančester junajteda Vejna Runija, optužila Rebeku Vardi, suprugu napadača Lestera Džejmija Vardija, da je tabloidu The Sun prenijela "lažne priče" o njoj

6373 pregleda 0 komentar(a)
Vejn i Kolin Runi, Foto: Reuters
Vejn i Kolin Runi, Foto: Reuters

Rebeka Vardi mora da plati 1.5 miliona funti za pravne troškove Kolin Runi nakon što je ranije ove godine izgubila slučaj za klevetu, epilog je sudske tužbe koja je izazvala veliki interes javnosti u Velikoj Britaniji.

Do suđenja je došlo nakon što je, Kolin Runi, supruga bivše zvijezde engleske reprezentacije i Mančester junajteda Vejna Runija, optužila Rebeku Vardi, suprugu napadača Lestera Džejmija Vardija, da je tabloidu The Sun prenijela "lažne priče" o njoj.

Gospođa Vardi je poricala navode i odlučila da tuži svoju bivšu prijateljicu za klevetu. Međutim, na sudu je izgubila. Sutkinja Karen Margaret Stjen je utvrdila kako je Vardi u saradnji sa agentom Karolinom Vat tabloidu The Sun i njegovim novinarima otkrivala sadržaj privatnih poruka koje je na društvenoj mreži Instagram razmjenjivala s Runi te im potom pomagala u istragama.

Sudski proces je izazvao veliku pažnju javnosti, a mediji su ga prozvali "Wagatha Christie - Wags at war'.

WAG (Wives and girlfriends) je pojam kojim se označavaju djevojke i supruge poznatih fudbalera.

Visoki sud pravde u Londonu u julu je odbacio tužbu za klevetu, a u utorak je presuđeno kako Vardi mora platiti Runijevoj 1.5 miliona funti za pravne troškove, odnosno 90% troškova koje je imala gospođa Runi.

Vejn Runi (36) je vodeći strijelac engleske reprezentacije i Mančester junajteda svih vremena, a trenutno je trener DC Uniteda, dok je Vardi (35) posljednjih deset godina član Lestera.

Vardi je u dresu engleske selekcije debitovao u maju 2015. u susretu protiv Irske ušavši u igru kao zamjena za Runija.

Bonus video: