Lučesku: Fudbal nikada ne smije da stane

Dinamo je trenutno posljednji na tabeli Grupe B Lige Evrope, poslije dva tijesna poraza od Fenerbahčea i AEK-a iz Larnake

4688 pregleda 0 komentar(a)
Lučesku, Foto: Reuters
Lučesku, Foto: Reuters

Trener fudbalera Dinama iz Kijeva Mirčea Lučesku pozvao je danas svoje igrače da urade sve kako bi sjutra (21) pobijedili Ren i zadržali svoje šanse u Ligi Evrope, ali prije svega kako bi "održali ukrajinski fudbal u životu" uprkos ratu.

Dinamo je trenutno posljednji na tabeli Grupe B Lige Evrope, poslije dva tijesna poraza od Fenerbahčea i AEK-a iz Larnake.

Lučesku je naveo da Dinamo iz Rena mora da se vrati sa bodovima.

"Ali, prije svega, moramo da igramo kako bismo održali entuzijazam u ovoj teškoj situaciji. Ovo je najvažnije - da zadržimo motivaciju da održimo fudbal u životu. Fudbal nikada ne smije da stane", rekao je rumunski trener.

Lučesku je istakao "uzorno" ponašanje svojih igrača koji su bili izloženi nesigurnim uslovima života, treninga i putovanja otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu u februaru.

Kako bi stigla u Ren, ekipa Dinama je u ponedjeljak krenula autobusom sa zapada Ukrajine na aerodrom u slovačkim Košicama. Ekipa je tri sata bila blokirana na granici sa Slovačkom, a u svoj hotel u Fužeru, koji se nalazi sat vremena od Rena, stigla je oko ponoći.

"To samo može da ojača umove mojih igrača. Oni igraju za navijače, mnogi od njih u zemlji isčekuju rezultate. Dinamo ima međunarodni status i naša dužnost je da taj status zadržimo na vrhunskom nivou", rekao je Lučesku.

On je naveo da je Ren veliki izazov za njegov tim, ali je istakao: "Nadam se da će meč biti težak za oba tima".

S druge strane, Ren nema namjeru da bilo šta poklanja Dinamu, iako je na sjutrašnju utakmicu pozvao 250 ukrajinskih izbjeglica.

"Za nas je to i dalje fudbalska utakmica protiv tima kojeg će biti teško pobijediti, tako da smo fokusirani samo na igru", rekao je trener francuskog tima Bruno Ženezio.

Bonus video: