Modest od tragičara do heroja, Borusija u 95. minutu do remija u „klasikeru”

Antoni Modest u 83. minutu promašio zicer, a onda duboko u nadoknadio donio bod Borusiji protiv Bajerna

6112 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Antonija Modesta i Karima Adejemija, Foto: Reuters/Leon Kuegeler
Slavlje Antonija Modesta i Karima Adejemija, Foto: Reuters/Leon Kuegeler

Fenomenalan meč u Dortmundu imao je nestvaran kraj - Borusija je golom Antonija Modesta u 95. minutu stigla do boda u „klasikeru” protiv Bajerna (2:2).

Nakon nekoliko šansi na obje strane, Bajern je poveo golom Leona Gorecke, koji je u 33. minutu odlično pogodio sa ivice šesnaesterca.

Činilo se da je sve gotovo kada je Liroj Sane povisio na 2:0 u 53. minutu, potom je Džamal Musijala imao zicer, a onda su se „milioneri” razgoropadili.

Prvo je Jusufa Mukoko na asistenciju upravo Modesta smanjio u 74. minutu, a onda je u 83. iskusni centarfor promašio loptu kada je bio sam na pet metara od Manuela Nojera.

Mukoko je sa 17 godina i 322 dana postao najmlađi strijelac u istoriji „klasikera” i istisnuo Larsa Rikena, koji je to uradio sa 18 godina i 286 dana.

Modest se, ipak, iskupio. Borusija je u finišu krenula na sve ili ništa, imala i igrača više nakon isključenja Kingslija Komana u 90. minutu, a „žuti zid” se „zapalio” na samom kraju - Niko Šloterbek je sjajno zaustavio loptu da ne ode u gol-aut, a onda još bolje centrirao na drugu stativu, gdje je 34-godišnji Francuz čekao i zatresao mrežu udarcem glavom.

Taj pogodak teško je pao legendi Bajerna i njemačke reprezentacije, a sada direktoru Bavaraca Oliveru Kanu.

Bajern i Borusija sada dijele 3. mjesto sa 16 bodova, jednim manje od najprijatnijih iznenađenja Union Berlina i Frajburga, koji sjutra gostuju Štutgartu, odnosno Herti.

Ćabi Alonso je imao debi za pamćenje na klupi Bajer Leverkuzena, koji je na „Baj areni” savladao Šalke 4:0.

Dva gola je dao 21-godišnji holandski defanzivac Žeremi Frimpong.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: