Najgori tim na svijetu počeo da pobjeđuje: Navijači traže da prestane

Brazilski mediji javljaju da su navijači ušli u jedan lokalni kafić, gdje su igrači Ibosa slavili pobjedu nad Ferovairom, i prilično prijetećim tonom kazali igračima da prestanu da pobjeđuju
87 pregleda 0 komentar(a)
Ibis, Foto: Twitter
Ibis, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.09.2017. 11:56h

Brazilski fudbalski klub Ibis Sport nije dobio utakmicu dvije godine.

Sami sebe su nazvali najgorim timom na svijetu.

Sve se, međutim, promijenilo ove sezone - klub, koji učestvuje u najnižoj ligi države Pernambukano, zabilježio je tri uzastopna trijumfa, a ako slavi u nedjelju protiv Limoeirensea, oboriće klupski rekord po broju uzastopnih trijumfa.

Očekivala se euforija navijača, ali je umjesto toga stigao - bunt.

Brazilski mediji javljaju da su navijači ušli u jedan lokalni kafić, gdje su igrači Ibosa slavili pobjedu nad Ferovairom, i prilično prijetećim tonom kazali igračima da prestanu da pobjeđuju.

"Oni uništavaju našu ustoriju", kazao je vođa protesta Nilsinho Filjo.

"Mi smo do sada bili po nečemu poznati, sada viđe nismo. Postali smo jedan od klubova koji nemaju identitet. To mora da se zaustavi", kazao je Filjo.

Ibis Sport ima iza sebe dugu istoriju nepobjeđivanja - između 1980 i 1984, ekipa nije pobijedila tri godine i 11 mjeseci, i zvanično je ušla u Ginisivu rekorda, kao najgora na svijetu.

Mauro Šampu, legenda kluba, koji je za 10 godina igranja postigao jedan gol, kritikovao je seriju pobjeda.

"Ako nastavimo da pobjeđujemo, izgubićemo identitet. Mi smo postali brend, sada gubimo sve", rekao je Šampu.

Predsjednik Ibisa Ozir Žunior kazao je da klub želi da ide uzlaznom putanjom, da preskoči bar jednu stepenicu i krene sa dna, ali navijače to ne zanima.

"Čak i da jednog dana zaigramo u prvoj ligi Brazila, bićemo samo jedan od učesnika. Mi radije želimo da budemo upamćeni u istoriji, kao najgori klub na svijetu", kazao je vatreni navijač Filjo.

Bonus video: