OGROMNO INTERESOVANJE ZA MEČ CRNA GORA - DANSKA

Da imamo stadion od 30 hiljada, bio bi ispunjen do vrha

Kapacitet stadiona je premali, a prioritet će imati oni navijači koji su stalno na stadionu - kaže Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG
429 pregleda 33 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rumunija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Da Crna Gora i Danska igraju na stadionu kapaciteta 30 hiljada stolica, opet bi se tražila karta više, kaže generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac.

Crna Gora i Danska igraju u četvrtak, 5. oktobra, odlučujuću utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Bilo je pod Goricom velikih utakmica, dolazile su velike reprezentacije, prije osam godina gostovali su svjetski prvaci Italijani, dva puta su dolazili Englezi, ali teško da je koji meč do sada tako direktno rješavao pitanje odlaska  na Mundijal, ili plasmana u baraž, kao što je predstojeći  sa Danskom.

Interesovanje navijača,  potražnja za ulaznicama, ogromni su...

"Interesovanje se mjeri sa svim najvećim utakmicama koje smo imali do sada. To su bile utakmice protiv reprezentacija iz samog vrha evropskog fudbala, kao što su Italija i Engleska, ili utakmice koje su direktno odlučivale o plasmanu", ističe Đurđevac.

Fudbalski savez Crne Gore do sada je primio više od 25 hiljada zahtjeva za ulaznice.

Kapacitet stadiona pod Goricom je, međutim, dva i po puta manji...

"Kako rješavamo taj problem? Ne možemo da ga riješimo, vraćamo se na staru priču. Kad god se igra neka velika utakmica, interesovanje značajno prevazilazi uslove koje imamo. Preko 25 hiljada ljudi je tražilo karte, pretpostavljam da bi na stadionu bilo i  više ljudi, ali neki i ne pokušavaju da dođu do karata, jer znaju da je interesovanje preveliko", kaže Đurđevac.

FSCG, u ovom slučaju, ima prioritete, a ograničenja su brojna...

"Prvo moramo da ispoštujemo navijače koji stalno dolaze na stadion, koji su tu uvijek, kad god i protiv koga god igrala Crna Gora.  Za njih moraju da se nađu karte. Jedan dio ulaznica biće pušten u slobodnu prodaju. To možda neće biti najbolja mjesta na stadionu, ali se nadam da će navijači to razumjeti. Tu dolazimo do još jednog problema kada su u pitanju zahtjevi za kartama - svi žele najbolja mjesta, centralni dio Zapadne tribine. Naravno da nije moguće da se svima izađe u susret, a mislim da je za ovakvu utakmicu jedino bitno naći se na stadionu", istiće Đurđevac.

Kapacitet stadiona pod Goricom - a takva priča se, sa kraćim prekidima, ponavlja skoro 10 godina, premali je da zadovolji potrebe za ovakve utakmice.

"Crna Gora je samostalna više od 10 godina, a reprezentacija više od osam igra kvalifikacine mečeve. Imamo zapadnu tribinu od 4.700 mjesta, a ne možemo da štampamo ulaznice za prva dva reda, jer se ne vidi cijeli teren. Na istočnoj tribini ima svega 800-900 mjesta. Sjever i Jug zajedno imaju 5.400 mjesta, a jedan kontingent ulaznica moramo da izdvojimo za gostujuće navijače. Ne ostaje gotovo ništa", kaže Đurđevac.

Priča o izgradnji nacionalnog stadiona, koja se ionako spominjala samo stidljivo, sve je manje aktuelna...

"Barem se nadamo da će se napraviti istočna tribina stadiona pod Goricom, čime bi se kapacitet povećao na 16 hiljada. Tako bi se riješio barem dio problema", zaključuje Đurđevac.

Sve do tada, bez evropskog stadiona, Crna Gora će pokušati da postane dio evropskog i svjetskog fudbalskog krema...