Ćavi vjeruje u Barselonu: Ovo je projekat koji ništa ne može da zaustavi

Barsi dobro ide u La Ligi, od moguća 24 osvojila je 22 boda, isto koliko Real

3065 pregleda 3 komentar(a)
Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters

Barselona je počela projekat i ništa ne može da ga zaustavi, kazao je trener Ćavi uoči nedjeljnog duela sa Realom u Madridu (16.15), a nakon bolnog remija sa Interom (3:3), kojim je njegov tim vjerovatno izgubio šansu da prođe u osminu finala Lige šampiona.

Barsi dobro ide u La Ligi, od moguća 24 osvojila je 22 boda, isto koliko Real.

"U igri su samo tri boda, ali sa psihološkog aspekta ovo je utakmica velikog značaja. Pobjeda daje moral, daje krila... Ali, mora da se zna da smo mi u rekonstrukciji i na početku projekta koji niko neće zaustaviti. Kiks u Ligi šampiona nas je poremetio, ali nije skrenuo sa puta. U sjajnoj smo poziciji u La Ligi, ne tako dobri u Evropi, a ukupna slika je pozitivna", rekao je Ćavi.

Prošle sezone Ćavijeva Barsa je protutnjala Madridom - slavila je 4:0.

"Uvijek sam volio da igram protiv Reala, te utakmice su posebne. Motivacija je maksimalna, naš cilj je pobjeda. Motiviše nas i šansa da budemo lideri", rekao je Ćavi.

Najvažnije je, kaže, da igrači vjeruju u ono što rade.

"Znam da javnost sve mjeri kroz rezultate, a ja ne. Želim da vidim tim koji je agresivan, koji igra... I vidim taj tim, vidim mu obrise, pa i u mečevima koje nismo dobili, kao recimo protiv Bajerna ili Intera u Ligi šampiona. Želim da vidim takav tim i protiv Reala, pa ćemo da saberemo na kraju šta smo dobili", kazao je Ćavi.

Bonus video: