Budućnost u nefudbalskom ambijentu i okruženju "ispustila" Dečić, šansa za Sutjesku

Polučasovni prekid utakmice u prvom poluvremenu, kada su "varvari" ubacivali baklje u teren, nema mnogo veze sa uslovima za igru, ali ima sa organizacijom utakmice, kompletnom slikom koja je sa Zlatice išla u etar.

11075 pregleda 13 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti okružili su delegata utakmice, Foto: Danilo Mitrović
Fudbaleri Budućnosti okružili su delegata utakmice, Foto: Danilo Mitrović

Budućnost je kao gost na stadionu Koma na Zlatici propustila priliku da u direktnom derbiju sa Dečićem sanira dva vezana kiksa na domaćem terenu.

Izabranici Miodraga Džudovića bili su opasniji, bliži pobjedi od Tuzana, koji su sačuvali 0:0 i prvo mjesto na tabeli.

Lidersku poziciju, međutim, već sjutra može da preuzme Sutjeska - potrebno je da kraj Bistrice pobijedi posljednjeplasirani Mornar, u posljednjem meču 12. kola Meridianbet 1. CFL (14 h).

BAKLJE, PREKID, STATIVA....

Jedan od derbija sezone, sudar timova koji se bore za titulu, donio je prilično siromašan fudbal, u nefudbalskom ambijentu - slika koja obilazi region preko TV prenosa vjerovatno najbolje odslikava stanje na crnogorskoj klupskoj sceni.

Na "stadionu" koji je izgrađen nedavno, a koji bi u nekoj ozbiljnijoj ligi jedva zadovoljio uslove da se na njemu održi i trening (nažalost, nije jedini) igrao se derbi kola - nije u takvom okruženju lako igračima, zarpravo njima je i najteže, da se utakmica igrala na reprerezentativnijem objektu, vjerovatno bi i oni pokazali više...

Tek, polučasovni prekid utakmice u prvom poluvremenu, kada su "varvari" ubacivali baklje u teren, nema mnogo veze sa uslovima za igru, ali ima sa organizacijom utakmice, kompletnom slikom koja je sa Zlatice išla u etar.

Da je oficijelni spiker barem jednom prenio poruku delegata meča da će doći do prekida ukoliko se ubacivanje nastavi, bilo bi jasnije šte se dešava - u svakom slučaju, igrači su poslati u svlačionicu, "varvari" su trebali da napuste tribinu, a onda se delegat predomislio, ili je nekog pozvao, ko zna... Fudbaleri su se vratili nakon 10-ak minuta, utakmica je nastavljena, svi su ostali u svojim stolicama. Zašto je onda bila tolika pauza?

Budućnost je, prije prekida, bila bolja, prijetili su Bakić, Mrvaljević, Đukanović... a prekid kao da je pomogao fudbalerima Dečića da se priberu. Šansu je imao Ivanović...

DEČIĆ NIJE OSTAVIO TIMA SA ŠAMPIONSKIM PEDIGREOM, BUDUĆNOST U KRIZI

U nastavku, nakon prvog poluvremena koje je trajalo sat i 20 minuta, opet je Budućnost bila opasnija, imala je dvije velike šanse da prelomi utakmicu. Prvu je u 62. minutu propustio Zoran Petrović, kome je nakon pasa Jankovića odbranio Dušan Marković, a golman Tuzana imao je i glavnu ulogu desetak minuta prije kraja, kada je sjajan šut Marka Bakića sa skoro 30 metara vrhovima prstiju skrenuo do stative...

Dečić je treći put ove sezone ostao neporažen protiv Budućnosti (uz septembarsku pobjedu u prvenstvu i prolaz penalima u Kupu), iako u derbiju nije ostavio utisak tima šampionskog pedigrea.

Podgoričani, su druge strane, uprkos pomacima u igri, uprkos tome što su gostovali lideru, nastavili rezultatsku krizu - samo jedna pobjeda na posljednjih šest mečeva, računajući i Kup-ispadanje...

Bonus video: