Faktor Osimen: Napoli ima silu u napadu

Nigerijac, koji se nedavno oporavio od povrede, mogao bi da bude ključni igrač Napolitanaca na putu ka Skudetu

4575 pregleda 0 komentar(a)
Kakav tandem: Osimen i Kvarachelija, Foto: SSC Napoli
Kakav tandem: Osimen i Kvarachelija, Foto: SSC Napoli

Povreda Viktora Osimena je prošle sezone možda koštala Napoli i Skudeta, pa navijači ove sezone imaju samo jednu želju kada je u pitanju nigerijski napadač - da što duže ostane zdrav i u formi.

Osimen je ove sezone već propustio nekoliko utakmica, ali je povratak na teren obilježio sa tri gola u isto toliko utakmica.

Kakva je Osimen sila u napadu osjetila je Roma, konkretno Kris Smoling, koji mu nije mogao da ništa u ključnom duelu u Derbiju Sunca na “Olimpiku”. Bivši napadač Lila se lako oslobodio Engleza, a onda maestralno zatresao mrežu za veliku pobjedu “azura”.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Henderson (Notingem forest) - Liverpul je stvorio pet, šest velikih šansi poslije prekida, ali “šumari” su na golu imali čovjeka koji je branio sve. Henderson je golman bez mane.

ODBRANA

Botman (Njukasl) - utisak je da se i dalje privikava na žestok tempo Premijer lige, ali niko nema dilemu da je Holanđanin veliko pojačanje “svraka”.

Kvadrado (Juventus) - drugi su bili zaduženi za golove protiv Empolija, njegov posao je bio da asistira i olakša stvari “staroj dami”.

SREDINA

Kazemiro (Mančester junajted) - rođeni šampion, čovjek koji je u Realu naučio kako se osvajaju trofeji i kako se nosi sa pritiskom. Pogodak za remi Čelsija je samo potvrda koliko Brazilac može da bude važan za “crvene đavole”.

Dias (Milan) - od epizodiste u timu Milana se pretvorio u ozbiljnu opciju. Nedavno je dao gol Juventusu, a u subotu dva Monci.

Almiron (Njukasl) - ima nešto u igri omalenog Paragvajca koji trenutno proživljava najbolji period u karijeri.

Džekson (Viljareal) - “žuta podmornica” je do trijumfa nad Almerijom došla sa igračem manje. Tri boda joj je donio senegalski vezista u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

NAPAD

Osimen (Napoli) - jedan momenat nepažnje odbrane Rome je iskoristio da riješi utakmicu. Sa Hvičom Kvarachelijom čini najbolji tandem napadača u Seriji A.

Vinisijus Žunior (Real Madrid) - Brazilac je neuhvatljiv za protivničke odbrane. Poklonio je gol Luki Modriću protiv Sevilje, ali to nije bila jedina njegova majstorija.

Dembele (Barselona) - strijelac, a onda tri puta asistent u duelu sa Atletik Bilbaom. Bila je to jedna od onih utakmica kada Francuz djeluje kao fudbaler sa druge planete.

Martines (Inter) - nemoguće je zaustaviti Lautara kada krene ka golu protivnika. U ludoj pobjedi Intera u Firenci je pokazao da je kompletan napadač.

Bonus video: