Povratak Lukakua: Inter završio posao, plasirao se u osminu finala i Barselonu poslao u Ligu Evrope

"Neroazuri" savladali Plzenj 4:0, Porto bolji od Briža 4:0

3007 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Intera, Foto: Reuters
Fudbaleri Intera, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera uradili su ono što se i očekivalo - savladali su Viktoriju Plzenj 4:0 i plasirali se u osminu finala Lige šampiona drugu sezonu zaredom.

Samim tim "neroazuri" su bez nokaut faze ostavili Barselonu, koja će, takođe, drugu sezonu zaredom na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Od početka utakmice znalo se da će Inter učiniti sve da večeras završi posao. Italijanska ekipa je ozbiljno pristupila utakmici i od početka meča imala loptu u posjedu, pa je do prvog gola stigla u 35. minutu - Bastoni je centrirao sa lijeve strane, a Mhitarjan postigao gol glavom.

Sedam minuta kasnije Inter je praktično završio posao. Bila je to najljepša akcija na utakmici - Barela je dugom loptom promijenio stranu i pronašao Di Marka koji je iz prve asistirao, a Edin Džeko postigao gol.

Inter je u prvom poluvremenu prijetio preko Lautara Martinesa, Argentinac nije uspio da postigne gol, ali je zabilježio asistenciju. U 66. minutu je proslijedio loptu Džeku koji je postavio konačan rezultat.

Posljednjih 10 minuta odigrao je i Romelu Lukaku koji se vratio nakon povrede, a povratak je obilježio golom, u 86. minutu poslije asistencije Koree.

A ubjedljivu pobjedu zabilježio je i Porto koji je slavio u Belgiji protiv Klub Briža 4:0.

Belgijanci do večeras nisu primili gol u Ligi šampiona, a večeras se mreža Minjolea tresla četiri puta. Prvi put u 33. minutu kada je strijelac bio Taremi.

Početkom drugog poluvremena dosuđen je penal za domaće. Vanaken je šutirao Košta odbranio, ali je jedanaesterac morao da bude ponovljen, jer su igrači Porta ranije ušli u kazneni prostor. Ovog puta je loptu uzeo Lang, ali je i on bio neprecizan.

Nakon toga je uslijedila kazna Portugalaca i golovi Evanilsona u 57 i Eustakija tri minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Taremi.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: