Đerar Pike u subotu najavio posljednju utakmicu na Nou kampu

Sjajni defanzivac oprašta se nakon što je u fudbalu osvojio sve što se može

11027 pregleda 8 komentar(a)
Pike se oprašta nakon još jedne utakmice na Nou kampu, Foto: Shutterstock
Pike se oprašta nakon još jedne utakmice na Nou kampu, Foto: Shutterstock

Svjetsko i evropsko reprezentativno prvenstvo, tri klupske titule prvaka svijeta, isto toliko Liga šampiona, tri Superkupa Evrope, osam naslova prvaka Španije, sedam puta Kup kralja, šest medalja Superkupa Španije - Đerar Pike smatra da je dosta!

Naravno, nakon još samo jedne utakmice na Nou kampu, oprostiće se ikona Barselone i španskog fudbala. Pike je to obajvio na svom Tviteru.

"Posljednjih sedmica, mjeseci.., mnogi su pričali o meni. Ali do sada nisam odgovarao. Sada govorim ja. Kao i mnogi od vas, oduvijek sam bio navijač Barse. Rođen sam i odrastao u porodici fudbalskih navijača Barselone. Kad sam bio mali, nisam želio da postanem fudbaler, već igrač Barse", kazao je sjajni štoper.

"U posljednje vrijeme puno razmišljam o tom dječaku. Što da mu je tada rečeno da će mu se ostvariti svi snovi, da će ući u prvu ekipu Barse, osvojiti sve moguće trofeje, postati evropski i svjetski prvak, igrati s najboljim igračima svijeta i postati kapiten, pronaći prijatelje za cijeli život", zapitao se Pike.

"Prošlo je 25 godina otkako sam došao u Barcelonu. Otišao sam, ali sam se vratio. Fudbal mi je dao sve, Barsa mi je dala sve...

"I sada kada su se svi snovi tog dječaka ostvarili, želim vas obavijestiti o svojoj odluci - da je vrijeme da završim ovo putovanje. Uvijek sam govorio da neću imati drugu ekipu nakon Barse. I biće tako. Subotnji meč bićee moj posljednji na "Nou kampu" i postaću vjerni navijač i bodriti ekipu na svakoj utakmici. Ljubav prema Barsi prenijeću na svoju djecu, kao što su to učinili i moji roditelji".

"A znate već mene: prije ili kasnije ću se vratiti. Vidimo se na "Nou kampu". Živjela Barcelona"!

Pike je period od 1997. do 2004. proveo u Barseloninoj akademiji, nakon čega je otišao u Mančester junajted, vratio se 2008. godine.

Bonus video: