Iranci duboko u sudijskoj nadoknadi dobili ono što su zaslužili mnogo ranije (VIDEO)

Veliki trijumf Irana - Vels pao u sudijskoj nadoknadi

7860 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vels je u prvom kolu reakcijom u drugom poluvremenu zaslužio remi protiv Sjedinjenih Američkih Država, a u drugom kolu je surov, ali potpuno zasluženo izgubio.

Nadigrao ga je Iran, slavio 2:0, pa sada sanja senzacionalan plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.

Dosadnih 45 minuta, u kojima je viđena tek po jedna prilika na obje strane, bili su uvod u mnogo bolji nastavak i u dominaciju sastava Karlosa Keiroša.

Iranci su realno zaslužili da vode mnogo ranije, još sredinom drugog dijela, a do pobjede su došli duboko u sudijskoj nadoknadi - prvo je u 99. Rozbe Češmi udarcem sa 20 metara ranio "zmajeve", a dokrajčio ih Ramin Rezajan iz kontranapada u 101.

Velšani su od 86. minuta igrali sa desetoricom, nakon što je isključen njihov najbolji pojedinac u današnjem meču, golman Vejn Henesi.

Čuvar mreže Notingem foresta je u finišu oštro startovao u duelu sa Mehdijem Taremijem, prava je sreća da napadač Irana nije teže povrijeđen.

Iran - Vels
foto: Sofascore

Sve se dogodilo na oko 25 metara od gola Velsa, sudija Eskobar je prvo pokazao samo žuti karton Henesiju, ali je nakon poziva iz VAR sobe morao da donese najlakšu moguću odluku i isključi iskusnog golmana.

"Persijske lisice" su nakon toga krenule u još jače napade i u posljednjih stotinak sekundi stigle do velikog trijumfa, tek trećeg u istoriji na mundijalima. I prvu ikada nad evropskim selekcijama...

U istoj grupi se večeras sastaju Engleska i SAD, od ishoda tog duela zavisi i šta Irancima treba u posljednjem kolu protiv SAD za prolaz.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: