"Hrvatska je zaslužila poštovanje": Ljuti Dalić očekuje težak meč sa Kanadom

Hrvatski strateg je naglasio kako "vatrene" očekuje jako važna i teška utakmica protiv Kanade

3896 pregleda 2 komentar(a)
Zlatko Dalić i Ivan Perišić, Foto: Reuters
Zlatko Dalić i Ivan Perišić, Foto: Reuters

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji za medije, uoči utakmice protiv Kanade poručio kako "vatreni" zaslužuju poštovanje, dodavši kako je razočaran time što je meč sa Marokom odigran u 11 sati po srednjeevropskom vremenu.

"Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt i poštovanje. Mi smo to zaslužili igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dvije medalje u 30 godina, što je uspjelo još samo Njemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želio to da komentarišem, ali da igramo u 13 sati nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao niti Brazil, niti Francuska, niti Engleska, niti Španija", poručio je Dalić.

Hrvatski strateg je naglasio kako "vatrene" očekuje jako važna i teška utakmica protiv Kanade (nedjelja, 17 sati).

"Prebacili smo treninge u večernji termin, očekuje nas jako važna i teška utakmica. Bitan je oporavak igrača. Termin utakmice nam je dosta pormetio i promjenio planove, cijeli bioritam. Očekujem zaista tešku utakmicu. Moramo biti agresivniji. Dobro su igrali protiv Belgije, ali su izgubili. Puni su samopozdanja."

Bio je i pun hvale za kanadski tim.

"To je ozbiljna reprezentacija koja je bila ispred Meksika i SAD. To su i prezentovali i protiv Belgije, Igrali su visoko presing, trčali su jako puno, uložili puno energije i truda. Zaslužili su više od poraza. Moramo da budemo oprezni. Dosta 'malih' pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, juče je SAD namučio Englesku. Nema življenja na staroj slavi, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo SP u toku sezone, igrači su došli u pravoj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo", rekao je Dalić.

Krilni igrač Ivan Perišić rekao je da će protiv Kanade biti prava Hrvatska.

"Moramo pokazati puno više nego protiv Maroka, defanzivno je bio dobro, ali napadački nije. Radili smo na tome, gledaćete pravu Hrvatsku, Imamo još dvije prilike i sve je na nama," kazao je.

Perišić je piznao kako ga je igra kanadske selekcije u prvom susretu protiv Belgije iznenadila.

"Iznenadili su nas koliko su trčali i radili presing. To je bio ključ. Mi moramo biti na tom trkačkom nivou. Ako bude tako, nema straha", rekao je Perišić.

Bonus video: