Dalić: Ovo mogu da naprave samo velike ekipe

Hrvatska je večeras pobijedila Kanadu sa 4:1, u meču drugog kola Grupe F na Svjetskom prvenstvu

8432 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor hrvetske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić je izjavio večeras u Dohi poslije pobede nad Kanadom da njegova selekcija još ništa nije riješila.

Hrvatska je večeras pobijedila Kanadu sa 4:1, u meču drugog kola Grupe F na Svjetskom prvenstvu.

"Čestitam igračima na sjajnoj utakmici jer bilo je vrlo teško i opasno na početku. Primili smo pogodak, Kanadjani su dobili još veću energiju, a inače pucaju od energije i drugi primljeni pogodak bi zato bio strašno opasan. Uspjeli smo da ih primirimo, vratili smo se i to mogu samo velike ekipe. To mogu ekipe koje dišu zajedno, koje su pune motiva, vjere i odlučnosti. Upravo je to Hrvatska i zato mi je jako drago", rekao je Dalić, a prenijela Hina.

"Ništa nismo riješili ovom pobjedom. Napravili smo mali korak, ali nam sada slijedi Belgija. Njima je ta utakmica, kao i nama, posljednja šansa za osminu finala. Bićemo smireni i iako imamo bod više od njih mi moramo tražiti pobjedu", rekao je Dalić.

Dalić se potom osvrnuo na nekoliko pojedinaca u pobjedi protiv Kanade.

"Dogovorili smo se da Kramarić i Perišić stoje šire tako da se otvara prostor za Kovačića i Modrića. I može govoriti ko što hoće, ali to je najbolji vezni red, kako sam uvijek govorio. Kramarić? Otkako sam selektor on uvijek da ono što očekujemo od njega. Svaka mu čast na svemu", izjavio je Dalić.

On je rekao i da mu je "drago zbog Livaje" koje je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

"Drago mi je i zbog Livaje. Jednu je situaciju namjestio, dao jedan gol. Dalje nije mogao pa smo uveli Petkovića koji može da sačuva loptu, a to nam je trebalo. Uvijek sam govorio, mi imamo sjajna četiri napadača. Svaki će da napravi ono što tražimo od njega", zaključio je hrvatski selektor.