Tite zbog povreda krije karte, Švajcarci žele reprizu iz 2018.

Brazil od 17 sati igra protiv Švajcarske, s kojom je remizirao u grupi na prošlom Mundijalu. Favorit bez Nejmara i Danila, pod znakom pitanja i nastup Pakete

5306 pregleda 0 komentar(a)
Brazilci oduševili na startu protiv Srbije, Foto: Reuters
Brazilci oduševili na startu protiv Srbije, Foto: Reuters

Reprezentacija koja je najviše pokazala na Mundijalu u Kataru do sada je Brazil. “Selesao” je dominirao na startu protiv Srbije, postigao dva, mogao i više golova, pa je samo potvrđeno zašto je prvi kandidat za podizanje trofeja 18. decembra.

Brazilcima je drugi protivnik na putu ka šestoj tituli Švajcarska. “Karioke” se pitaju na današnjoj utakmici na “974” stadionu (17 sati), ali u ovaj meč ulaze bitno oslabljene - Nejmar i Danilo sigurno neće igrati, dok je pod znakom pitanja nastup Lukasa Pakete. Selektor Tite nije želio previše da otkriva karte, ali se pretpostavlja da će mjesto Nejmara zauzeti Rodrigo, dok bi umjesto Danila mogao da zaigra Eder Militao, koji je već imao priliku da igra na poziciji beka. Takođe, ne treba zaboraviti ni Danija Alveša.

- Znam ko će istrčati na teren, ali tu odluku još neću saopštiti. Biće promjena, imamo igrače sa različitim karakteristikama. Na primjer, Militao je već igrao na poziciji desnog beka, a tu je i Dani Alveš, koji je poput pravog lidera - rekao je Tite na konferenciji, a onda se dotakao Nejmara i Danila.

- Vjerujem da će njih dvojica igrati još na ovom Mundijalu. Razgovarao sam sa njima, pričao sam i sa našim doktorima. Radimo sve što je u našoj moći kako bi Nejmar i Danilo bili spremni - poručio je Tite.

2 puta su do sada Brazil i Švajcarska igrali na mundijalima. Oba meča završena su neriješeno - 2:2 (1950) i 1:1 (2018)

Stanje dvojice igrača je bila glavna tema na konferenciji uoči meča sa Švajcarskom.

- Važno je da imate dobro raspoloženje kada ste povrijeđeni i da vjerujete u oporavak - poručio je štoper Markinjoš.

Tite i Markinjoš
Tite i Markinjošfoto: Reuters

Švajcarska na premijeri protiv Kameruna nije oduševila, ali je osvojila tri boda, što je i najbitnije. Prije četiri godine, na Mundijalu u Rusiji, Švajcarci su iznenadili i uzeli bod Brazilcima. Sada bi potpisali isti epilog...

- Svjesni smo šta možemo da uradimo. Mislim da smo napredovali od našeg okršaja u Rusiji. Imamo više iskustva, a od tada smo igrali sa kvalitetnim ekipama - smatra reprezentativac “sajdžija” Džerdan Šaćiri.

Fudbaler koji igra na četvrtom Mundijalu u karijeri vjeruje da njegova ekipa i danas može do iznenađenja.

- Moramo da iskoristimo svaku šansu, jer ih sigurno neće biti mnogo. Brazilci su pokazali koliko su jaki, ali svaka utakmica ima svoju priču - kazao je Šaćiri.

Murat Jakin
Murat Jakinfoto: Reuters

Odsustvo Nejmara neće mnogo olakšati posao Švajcarskoj, smatra selektor Murat Jakin.

- Brazil u svakom trenutku ima tri kvalitetna tima. I bez Nejmara je to odlična ekipa. Neće nas zavarati to što su oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igrača - jasan je Jakin.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: