Stojković: Amaterski je i neprihvatljivo da primimo dva ovakva gola

„Bilo je lijepih golova, treći je fudbalska poezija, ali na ovakvom nivou ne smiju da se prave takve greške. Njihova dva gola su došla identično, što je neprihvatljivo. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švajcarske”, istakao je Dragan-Piksi Stojković

6836 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Reuters/Hannah Mckay
Foto: Reuters/Hannah Mckay

Iako je došla u Katar sa velikim ambicijama, Srbija nakon prva dva meča u grupi G ne drži sudbinu u svojim rukama.

Ima samo bod i ako Brazil večeras (17 časova) izgubi od Švajcarske, „orlovi” se ništa neće pitati.

Tim Dragana-Piksija Stojkovića je vodio 3:1 protiv Kameruna, a onda dozvolio „lavovima” da daju dva gola praktično iz kontri za konačnih 3:3.

„Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli da im dopustimo da dođu do 3:3, frustrirajuće je. Mislim da smo reagovali odlično posle njihovog gola. Ekipa se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi, a nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi smio da se dešava, to je amaterski i koštalo nas je pobjede”, rekao je Stojković.

Izlazak Strahinje Pavlovića u 56. minutu donio je puno problema „orlovima”, odbrana se potpuno raspala.

„Imali smo ponovo taj peh da su dva centralna beka tražila izmenu, Pavlović i Veljković. Morali smo da reagujemo, s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće sa tim povredama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali prinudne izmjene da pravimo”, istakao je Piksi.

Srbi se sada nadaju da Švajcarska neće pobijediti Brazil, kako bi u posljednjem kolu u evropskom obračunu držali sudbinu u svojim rukama.

„Bilo je lijepih golova, treći je fudbalska poezija, ali na ovakvom nivou ne smiju da se prave takve greške. Njihova dva gola su došla identično, što je neprihvatljivo. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švajcarske”, zaključio je Stojković.

Bonus video: