Srbija vjeruje da može do osmine finala, Tadić i Milinković-Savić: I u Lisabonu smo morali da pobijedimo...

Fudbaleri Srbije igraju u petak (20.00) utakmicu sa Švajcarskom, a pobjeda u tom meču, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, vodi ih u osminu finala Mundijala

8838 pregleda 21 komentar(a)
Dušan Tadić, Foto: Reuters
Dušan Tadić, Foto: Reuters

Fudbaler reprezentacije Srbije Sergej Milinković-Savić izjavio je danas da ne treba da se gleda nazad i da meč protiv Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru mora da se pobijedi.

"Sigurno da je bio veliki pritisak na nas na prošloj utakmici, ali ne treba to da nas poremeti. Mi znamo da moramo da moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno i da pokušamo da pobijedimo. Ne gledamo unazad i ne gledamo to što je bilo prije. Moramo da pobijedimo i tako će biti od prvog minuta", rekao je Milinković-Savić novinarima.

Fudbaleri Srbije igraju u petak (20.00) utakmicu sa Švajcarskom, a pobjeda u tom meču, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, vodi ih u osminu finala Mundijala.

Kapiten reprezentacije Dušan Tadić kazao je da je veliki pritisak bio na igračima i prije četiri godine, kada su protiv Švajcarske igrali u Rusiji.

"Jeste bio veliki pritisak prije četiri godine, tako da mislim da treba da se fokusiramo samo na fudbal i da probamo da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih. Pa ko je bolji - neka ide dalje", istakao je kapiten.

Reprezentacija Srbije poslije dve odigrane utakmice na Mundijalu ima jedan osvojen bod, nakon poraza od Brazila (0:2) i neriješene utakmice sa Kamerunom (1:1).

Tadić je podsjetio da se Srbija u Katar plasirala pobjedom nad Portugalom u posljednjem meču kvalikacija.

"U Lisabonu nam je bila potrebna pobjeda, upisali smo je... Trebalo je da pobijedimo Kamerun 5:2, 4:2, nebitno je sada. Trebalo je, ali nismo. Sada nam je potrebna pobjeda protiv Švajcarske. Držimo se zajedno, nikada nije bila bolja atmosfera među igračima. Moramo da vjerujemo", kazao je Tadić.

Bonus video: