Herdman: Volio bih da vodim Kanadu i 2026. godine, želim da podignem fudbal u ovoj zemlji na veći nivo

Kanada će 2026. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva zajedno sa SAD i Meksikom, a utakmice će se igrati u Torontu i Vankuveru

1158 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Kanade Džon Herdman izjavio je danas da bi volio da nastavi da vodi tu ekipu i na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Americi 2026. godine.

"Jedanaest godina radim u ovoj zemlji i nećete naći nikoga ko je toliko strastven kao ja prema ovom programu, ovim igračima i ovom osoblju. Nećete naći nikoga ovoliko strastvenog ko želi da podigne fudbal u Kanadi na sljedeći nivo", rekao je Herdman novinarima u Dohi.

Kanada je nakon dva poraza u Grupi F na Svjetskom prvenstvu u Kataru, od Belgije (0:1) i Hrvatske (1:4) izgubila šansu za plasman u osminu finala, a posljednji meč igraće u četvrtak u 16 časova sa Marokom.

Herdman ističe da je posebno ponosan na to kako su odigrali meč protiv Belgije, i dodao da mu je asistent selektora te reprezentacije Tjeri Anri rekao da su bili bolji na terenu.

"To mi je dovoljno, jer ako je to naša osnova, onda imamo pred sobom dobre četiri godine i ne mogu da dočekam da to vidim", kazao je Herdman, dodajući i da se nada pobjedi protiv Maroka u posljednjem kolu ovogodišnjeg Mundijala.

Herdman, 47-godišnji Britanac, trenirao je žensku reprezentaciju Novog Zelanda od 2006. do 2011. godine i žensku reprezentaciju Kanade od 2011. do 2018. godine, sa kojom je osvojio dvije bronze na Olimpijskim igrama, a 2018. godine preuzeo je mušku reprezentaciju.

Kanada će 2026. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva zajedno sa SAD i Meksikom, a utakmice će se igrati u Torontu i Vankuveru.

Bonus video: