Ponijela ga ljubav prema domovini: Kanelo "priznao poraz" i izvinio se Mesiju

Kanelo je, nakon utakmice Argentina - Meksiko, kada je vidio dres meksičke selekcije na podu i pod Mesijevim nogama uputio prijeteću poruku argentinskom fudbalskom asu

14899 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Saul Kanelo Alvares, najveći meksički sportista današnjice i veliki bokserski šampion, priznao je "poraz" i izvinio se Leu Mesiju i Argentincima zbog serije uvreda i prijetnji.

Kanelo je, nakon utakmice Argentina - Meksiko, kada je vidio dres meksičke selekcije na podu i pod Mesijevim nogama uputio prijeteću poruku argentinskom fudbalskom asu:

“Vidio sam da je Mesi čistio pod našim dresom i zastavom. Nek sad moli Boga da ga ne pronađem. Baš kao što ja poštujem Argentinu, on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim o svim Argentincima, već samo o ovom s*anju koje je Mesi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli”, poručio je Kanelo.

I ta njegova prijetnja je pokrenula lavinu, a u Mesijevu odbranu stali su i meksički fudbaleri, poput Andresa Guadrada i Migela Lajuna, koji su objasnili bokseru šta se događa u svlačionici nakon utakmice.

Povezani članci

29. Novembar 2022.

Kad Meksikanci brane Mesija od najjačeg Meksikanca

“Kanelo, brate, uvijek si branio Meksiko kao niko, činio si nas ponosnim. Ali, brate, ostavljamo dresove na podu prije nego što se odnesu na pranje. To je to, vjeruj mi, Leo je samo dotakao nogom dres”, kazao je Migel Lajun.

I Kanelo je priznao da je pogriješio što je reagovao tako:

"Ponijeli su me strast i ljubav prema mojoj domovini i uputio sam neprimjerene komentare zbog kojih se izvinjavam Mesiju i Argentincima. Svaki dan se nauči nešto novo, ovoga puta je bio moj red", naveo je legendarni bokser.

Bonus video: