Steže se obruč oko velikana: I Uefa pokrenula istragu protiv Juventusa

"Još 23. avgusta je Finansijsko kontrolno tijelo Uefe (CFCB) zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine", navela je Uefa

4099 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tužilaštvo u Torinu je reklo svoje u slučaju Juventusa, sada je red i na Uefu.

Evropska kuća fudbala je objavila da ispituje potencijalno kršenje pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju.

"U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila. Još 23. avgusta je Finansijsko kontrolno tijelo Uefe (CFCB) zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine", navela je Uefa i dodala:

"U slučaju da je situacija po zaključenju istrage bila značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum, te preduzmemo pravnu mjeru", poruka je iz Uefe.

Javno tužilaštvo u Torinu je pokrenulo tužbu protiv Andree Anjelija, koji je u međuvremenu podnio ostavku, i nekadašnjih članova Upravnog odbora.

Pokrenuti postupak obuhvata 11 osoba za koje se sumnja da su između ostalog falsifikovali dokumenta o transferu novca za igrače, ometali kontrolu revizije, ograničavali ulazak poreskih inspektora u prostorije kluba...