Pele iz bolnice poručio Nejmaru da nastavi da igra za Brazil: Nastavi da nas inspirišeš

Pele se od 29. novembra nalazi u bolnici u Sao Paulu zbog narušenog zdravlja

3144 pregleda 1 komentar(a)
Nejmar nakon meča sa Hrvatskom, Foto: Reuters
Nejmar nakon meča sa Hrvatskom, Foto: Reuters

Brazilska legenda Edson Arantes do Nasimento Pele, jedan od najvećih igrača u istoriji, čestitao je Nejmaru što se izjednačio s njim po broju postignutih golova u dresu Brazila i zatražio od njega da ne napušta reprezentaciju.

"Nastavi da nas inspiriišeš, a ja ću podizati ruke u vazduh zbog svakog gola koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na terenu", napisao je 82-godišnji Pele na Instagramu.

Pele se od 29. novembra nalazi u bolnici u Sao Paulu zbog narušenog zdravlja.

Nejmar je u petak u 106. minutu dao gol za vođstvo Brazila od 1:0 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, čime se sa 77 golova za reprezentaciju izjednačio s Peleom.

Hrvatska je, međutim, izjednačila u 117. minuti pa pobijedila na jedanaesterce nakon čega je 30-godišnji Neymar zaplakao pa izjavio da ne može sa sigurnošću reći da će nastaviti da igra za Brazil.

"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad napokon mogu da ti čestitam što si izjednačio moj broj golova postignutih za Brazil”, napisao je Pele.

“Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportista je da inspirišemo, danas kolege, sjutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport", dodao je.

Pele, koji je s Brazilom bio svjetski prvak 1958, 1962. i 1970. nastojao je da ohrabri zvijezdu PSŽ-a.

"Nažalost, ovo i nije najsrećniji dan za nas, ali ti ćeš zauvijek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vrijeme prolazi, to je zaostavština veća. Rekord sam postavio prije gotovo 50 godina i sve do sad nito mu se nije približio. Ti si uspio”, napomenuo je Pele.

Brazil je posljednji put podigao pehar svjetskog prvaka prije 20 godina.

"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Ja imam 82 godine i nakon toliko puno vremena nadam se da sam te inspirisao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspjeh nadahnuti milione koji te prate da pokušaju da naprave ono što je naizgled nemoguće”, poručio je Pele koji je na žutom dresu nosio zeleni broj 10, koji sada nosi Nejmar.

Bonus video: