Mornar zaključio jesen pobjedom nad Dečićem

Pobjedom Mornara nad Dečićem na DG areni - 1:0, zaključeno je 19. kolo i fudbalska jesen u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi

3921 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pobjedom Mornara nad Dečićem na DG areni - 1:0, zaključeno je 19. kolo i fudbalska jesen u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Utakmica nije zbog loših uslova mogla da se odigra u srijedu u Baru, Iskra je slavila protiv Budućnosti i Mornaru ustupila posljednje mjesto, ali....

Barani su odoljeli pritisku u dinamičnoj i borbenoj igri uspjeli su da savladaju Dečić i ipak izbjegnu da zimuju sa statusom "fenjeraša".

Iako dobro pripremljen, teren nije uspio da izdrži veliku količinu padavina, što je uticalo da akcije budu tečnije, šutevi precizniji, naročito na polovini u kojoj je Mornar branio gol u prvom dijelu. Brojne akcije, ali i pokušaji na obje strane propali su zbog nemogućnosti da se na pravi način iskontroliše lopta, ili je falilo oslonca pri udarcu.

I blok, požrtvovanost na obje strane je činio svoje. U nastavku je Mornar bio u prednosti, a najbolji akter duela Petar Grbić iskoristio je u 52. minutu prostor, odigrao dupli pas sa Anđelkom Jovanovićem, a onda je poslao dijagonalu kojom je Marka Ćetkovića spojio sa golom, Iskusni ofanzivni vezista nije dao minumum šansi gomanu.

Probao je Dečić, u skladu sa proklamovanim ambicijama favorita prvenstva, ali... Za razliku od pethodna dva međsuobna, u kojem je Mornar zaslužio više od oba poraza, Tuzani nisu zaslužili poraz u trećem odmjeravanju snaga.

No, nakon sjajno izbjegnute ofsajd zamka i prijema šut Fatosa Bećiraja sa 10 metara je završio preko gola Stefana Popovića u 70. minutu, a tri minuta kasnije njegov ne najbolje zahvaćen volej, odnio je loptu u visokom luku pod prečku ali Popović nije imao problema.

Malo više se golman domaćih morao potruditi u finišu kod sjajnog šuta Erjona Vucaja sa 25 metara, ali je Popović uspio da loptu izbaci u korner.

Nisu se ni Mornari zadovoljavali jednim golom, Grbić je sjajno pronašao Vujačića, ali je on lošim manevrom zakasnio da opet Ćetkoviću omogući zicer situaciju pred golom Dušana Markovića.

Tek Dečić nastavak prvenstva u posljednjoj sedmici februara krenuće sa 28 bodova, devet manje od lidera Sutjeske i drugoplasirane Budućnosti.

Mornar je skupio 19 bodova, dva više od posljednje Iskre.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: