Peđa Mijatović: Navijam za Hrvatsku, sa njima je sve moguće, pa i titula

"Utakmica odigrana s takvim karakterom, protiv protivnika kao što je Brazil, sada je plus igračima", napomenuo je Mijatović, strijelac gola kojim je Real Madrid 1998. sa 1:0 savladao Juventus u finalu Lige šampiona

15738 pregleda 13 komentar(a)
Foto: As
Foto: As

Bivši crnogorski napadač Predrag Mijatović, koji je od 1996. do 1999. igrao za Real Madrid, smatra da će Hrvatskoj biti teško u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, ali da može da pobijedi i postane svjetski prvak.

"Jako sam zadovoljan i jako sretan zbog pobjede Hrvatske nad Brazilom. Bila je to odlična utakmica u kojoj je Brazil bio bolji po prilikama i stvaranju opasnosti pred protivničkim golom, ali Livaković je opet bio sjajan, a takođe i kapiten i lider Luka Modrić", rekao je 53-godišnji Mijatović u razgovoru za španski radio Cadena SER, prenosi Hina.

"Modrić je sve za Hrvatsku. Dvije su Hrvatske, jedna kada je Luka ovdje i druga kada njega nema", dodao je Mijatović.

Hrvatska je u petak svladala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je susret završio 1:1 poslije 120 miuta.

"Odigrali su odličnu utakmicu, s puno karaktera. U ključnim trenucima bili su inteligentni, upravo suprotno od Brazilaca. Kada je Brazil poveo jako me iznenadila ideja, ne znam čija je bila, da idu sa šest ili sedam igrača naprijed u želji da daju još jedan gol, a znajući koliko im je teško bilo dati gol", napomenuo je Mijatović.

"U tim trenucima Brazil nije inteligentno postupio, a Hrvati su to dobro iskoristili. Čestitam, zaista, jako mi je drago zbog hrvatske reprezentacije", rekao je.

Pohvalio je fizičku pripremu Modrića, 37-godišnjeg asa Real Madrida, te napomenuo da ovo ne bi trebalo da bude zadnje prvenstvo 30-godišnjem brazilskom majstoru Nejmaru.

"Modrić je protiv Japana izašao tokom produžetka. Svi smo bili pomalo zabrinuti i pitali se je li mu se nešto dogodilo, ali kasnije sam razgovarao s njim i rekao mi je da je bio jako umoran, da nije mogao više", rekao je Mijatović.

"Prije utakmice s Brazilom takođe sam imao zadovoljstvo da razgovaram s njim, rekao mi je da se osjeća puno bolje nego uoči utakmice s Japanom. To je i pokazao na terenu. Vodio je ekipu prema pobjedi, izgledao je poput mladića", dodao je bivši napadač reprezentacije nekadašnje Jugoslavije.

Hrvatska će u utorak u 20 sati igrati polufinale s Argentinom, a Mijatović kaže da će Modrić nastaviti da širi pozitivnu atmosferu među saigračima.

Upitan može li Hrvatska biti prvak, odgovorio je:

"Sve je moguće. Na posljednjem prvenstvu su prolazili igrajući produžetke i na jedanaesterce. U finalu su protiv Francuske takođe odigrali dobru utakmicu, ali Francuska je bila bolja. S njima je sve moguće."

Modrić je nakon utakmice s Brazilom rekao da će Hrvatska pokušati da ode korak dalje u odnosu na prošlo prvenstvo u Rusiji.

"Utakmica odigrana s takvim karakterom, protiv protivnika kao što je Brazil, sada je plus igračima", napomenuo je Mijatović, strijelac gola kojim je Real Madrid 1998. sa 1:0 savladao Juventus u finalu Lige šampiona.

Kaže da su fudbaleri Hrvatske svjesni da će sada pred sobom imati opet jednog od velikih favorita za osvajanje naslova.

"Hrvatska ima dobru mješavinu mladosti i veterana, a ja ću, naravno, navijati za Hrvatsku. No, biće teško, biće komplikovano", dodao je.

Argentina je takođe putem jedanaesteraca izborila u petak prolaz u polufinale. Nakon produžetka s Holandijom rezultat je bio 2:2, premda je Argentina pred kraj osnovnog dijela utakmice imala prednost od 2:0.

"Argentina se opustila u posljednjih petnaestak minuta. Van Gal je takođe bio jako pametan pa je poslao na teren izrazito visoke igrače. Bila je to jako dobra utakmica. Mesi igra dobro, on daje impresivnu snagu Argentini", izjavio je Mijatović.

U ponedjeljak će otputovati iz Madrida u Katar kako bi pogledao obje polufinalne utakmice te finale.

"Ovo Svjetsko prvenstvo mi se jako sviđa. Ljudi koji su tamo kažu mi da je sve dobro organizovano, a ekipe su izjednačene i svako ima pravo da se nada uspjehu", zaključio je.

Bonus video: