Bruno Fernandeš: Maroko je bio bolji, na stranu loš izbor sudija

Portugal ne krije da je nakon dva reprezentativna trofeja ova generacija vjerovala da može do velike Boginje

3184 pregleda 2 komentar(a)
Za razliku od Bruna Bernardo je igrao daleko ispod nivoa u klupskom dresu, Foto: REUTERS
Za razliku od Bruna Bernardo je igrao daleko ispod nivoa u klupskom dresu, Foto: REUTERS

Portugalski i vezsita Mančester junajteda Bruno Fernandeš priznao je u objavi na sajtu svog fudbalskog saveza da je Maroko zasluženo u polufinalu. On se nametnuo u Kataru kao novi lider "selesaa", igrao ej najbolje u skoro savkoj utakmici, ali nije imao sreće jer je pogodio prečku a i sjajan pokušaj za malo preko gola.

Nakon utakmice je kazao za Sky sports" da nije bio zadovljan suđenjem u porazu od Maroka (0:1), kojim su "lavovi sa Atlasa" prošli u polufianle sa Francuskom.

Utakmicu je vodio tim sudija predvođen Argentincem Fakundom Teljom.

“Ne znam hoće li dati trofej Argentini. Baš me briga, reći ću što mislim, i nosite se svi...Vrlo je čudno da sudija koji je imenoavn predstavlja državu koja još uvijek učestvuje u takmičenju. Očito je nejednakost napravljena ne u našu korist".

Ipak, nakon što su se malo smirile strati za sajt PFS Bruno Fernandeš je priznao:

"Maroko je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. odigrao bolje od nas. Imali smo dovoljno klase da idemo dalje. S obzirom na našu predanost, zaslužujemo više. Sada smo šokirani, depresivni. Propustili smo priliku. Mislili smo da možemo ići dalje bez obzira igramo li s Marokom, Argentinom, Brazilom ili bilo kojom drugom reprezentacijom. Čekali smo ovu utakmicu i htjeli doći do polufinala, ali nismo uspjeli".

"Maroko je u ovoj utakmici bio bolji, zasluženo je pobijedio, ma što mislilii o sudijama Maroko zasluženo ide u polufinale. Igrali su dobro i moramo im odati priznanje. Ne možemo se držati svega što vidimo. Moramo čestitati Maroku", zaključio je Bruno Fernadeš.

I druga velika zvijezda, Bernardo Silva, vezista Mančester sitija je priznao poraz.

" Ta pompa koja je pratila selekciju zbog Kristijana Ronalčda nije dopirala do nas. Bio je to moj treći turnir, nakon Svjetskog prvenstva 2018. i Eura 2020. i atmosfera je bila najbolja. Ekipa je bila uigranija i, iskreno, vjerovali smo da možemo osvojiti Mundijal. Izvinjavam se svim Portugalcima, pokušali smo dati sve od sebe da reprezentujemo našu zemlju na najbolji mogući način, ali sinoć nismo uspjeli - rekao je Bernardo Silva.

Bonus video: