Kejn i saigrači imali sve, osim nesrećnog detalja

Antirekord, Engleska sedmi put nije uspjela da prođe četvrtfinale Mundijala, uprkos sjajnoj igri

3373 pregleda 1 komentar(a)
Promašaj sa penala u finišu riješio je Englesku mundijalskih snova, Foto: REUTERS
Promašaj sa penala u finišu riješio je Englesku mundijalskih snova, Foto: REUTERS

Sedam puta izgubljeno četvrtfinale je antirekord Engleske. Ekipa Gareta Sautgejta izgubila je 2:1 od Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Prethodno su Englezi ispadali u 1/4 finala 1954. (od Urugvaja, 2:4), 1962. (Brazil, 1:3), 1970. (Njemačka, 2:3 produžeci), 1986. (Argentina, 1:2). ), 2002. (Brazil, 1:2), 2006. (Portugal, 0:0, 1:3 na penale).

“Ekipi i meni je to teško da prihvatimo. Moraću da živim sa tim, morao sam preuzeti dogovornost ali taj penal nisam šutirao kako sam želio", kazao je kapiten Gordog Albiona i Totenhema, Hari Kejn.

Odigrao je sjajno, stvarao šanse ali njegov klupski drug Ugo Ljoris na golu "trikolora" je pokazao das zna sve navike svog kapitena u klubu.

"Nemoguće je biti ponosniji na ovu ekipu. Imali smo periode bolje igre od rivala, izglednije šanse.., ali u fudbalu prevagu odnesu sitnice. Kao kapitan i kao igrač koji je promašio jedanaesterac preuzimam odgovornost za to".

"Ne mogu sebi zamjeriti drugo, osjećao sam se samouvjereno na terenu, ali jednostavno drugi jedanaesterac nisam izveo kako sam htio".

U Engleskoj su ponosni na igru ekipe, koja jeste bila ravnopravan rival svjetskim prvacima, a uostalom već 24 godine nisu dobili Francusku.

"Ovo već nije bio institucionalni neuspjeh, neuspjeh ekipe, loših zamjena ili taktike. Nije nedostajalo ni talenta, želje, ni dobrog treninga ili odlične taktike. Sve to je bilo na nivou, ali tako se nekada ispriječi neki momenat i razbije ti snove", nagalsio je čuveni bivši napadač Alen Širer.

U Engleskoj su svi ponosni na igru selekcije, čak i premijer Riši Sunak.

"Hari Kejn i ekipa su uardili sve što je trebalo, ali nije se dalo. Mogu biti ponosni na sebe. Srećno francuskom timu u sljedećoj rundi", poručio je premijer sa tviter naloga.

Bonus video: