Juranović: Želimo da usrećimo hrvatski narod

Hrvatska protiv Argentine u utorak (20) igra polufinale Svjetskog prvenstva

4148 pregleda 4 komentar(a)
Juranović, Foto: Reuters
Juranović, Foto: Reuters

Fudbaler Hrvatske Josip Juranović poručio je da njegova selekcija ne treba da se plaši Argentine, nego da pokuša da usreći svoj narod.

Hrvatska igra drugo polufinale zaredom, a treće na svjetskim prvenstvima u istoriji.

"Ne treba da se plašimo, nego samo da gledamo sebe. Sjutra ćemo ih analizirati i vidjeti kako ćemo igrati. Teško je upoređivati Hrvatsku i Argentinu. Želimo da usrećimo hrvatski narod, da dođemo kući ponosni i uzdignute glave. Tako želi i Argentinci. Mi smo mala zemlja s velikim srcem", rekao je Juranović.

Kaže u ekipi svi dišu jedan za drugog.

"Tajna našeg uspjeha je što smo zajedno, kao porodica smo, dišemo jedan za drugog. To je tajna našeg uspjeha," kazao je defanzivac Seltika.

Juranović je protiv Brazila odigrao odličnu utakmicu.

"Možda nisam igrač od 20-30 miliona eura, ali jedno morate znati. Nikada nisam odustajao, moji kod kuće su me naučili da gledam samo naprijed. Kada sam dolazio u Hajduk bilo je puno skepticizma, ali sam napravio veliki korak odlaskom u Legiju, a nakon toga sam otišao u Seltik."

Hrvatska na ovom Mundijalu ima sjajan vezni red.

"Kovačić, Brozović i Modrić - to je najbolji vezni red, ne znam kada će se ponoviti. Kod njih je lopta sigurnija nego novac u banci. Uz njih je sve lakše. Imam sreću da dijelim teren i svlačionicu sa njima", rekao je Juranović.

Bonus video: