Perišić: Želimo titulu

"Analizirali smo igru Argentine, imamo još jedan trening večeras i bićemo spremni," dodao je Perišić

5042 pregleda 13 komentar(a)
Perišić, Foto: Reuters
Perišić, Foto: Reuters

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić poručio je da će ekipa želi da osvoji titulu, te da će sjutra (20) protiv Argentine biti 100 odsto spremna.

"Predivan je osjećaj igrati drugo uzastopno polufinale na Svjetskom prvenstvu. Ali želimo i finale, protiv Argentine ćemo dati sve od sebe. Biće to slična utakmica kao i protiv Engleske prije četiri godine. Engleska je imala dobru ekipu, ima je sada i Argentina. Moramo igrati kao protiv Brazila i onda je sve moguće," poručio je krilni igrač Totenhema.

Kazao je da su pripreme i za Englesku i sada za Argentinu bile slične.

"Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način. Jedino se ovdje putuje maksimalno 30 minuta, pa imamo više vremena za odmor. Analizirali smo igru Argentine, imamo još jedan trening večeras i bićemo spremni," dodao je Perišić.

Povezani članci

12. Decembar 2022.

Dalić: Nećemo se prilagođavati Argentini

Perišić je na dosadašnjem dijelu SP-a dosta pomagao u obrani, posebno u prvoj utakmici protiv Maroka, ali i protiv Brazila.

"Kada ste već spomenuli Maroko, dosta vas nije bilo zadovoljno. Sad kad vidimo dokle je Maroko dogurao, možemo reći da smo napravili dobar posao. Svaka ekipa ima dobra krila i svako od nas treba pomoći u odbrani. Guramo dobro i s desne i lijeve strane, moramo pomagati u odbrani, biti ekipa, učestvovati u svim akcijama i to će, nadam se, pomoći rezultatu."

Argentinske novinare je zanimalo koliko ga motiviše da izbaci Lionela Mesija sa Svjetskog prvenstva.

"I Ronaldo je bio pet puta na SP pa nije uspio, Mesi takođe želi titulu. Mi ćemo isto biti na 100 posto jer i mi želimo naslov. Nadam se da će to biti jedna tvrda utakmica pa neka pobijedi bolji," poručio je.

Perišić je na utakmici sa Japanom postao najbolji hrvatski strijelac na velikim takmičenjima sa 10 golova. Bio je to ujedno i njegov šesti gol na svjetskim prvenstvima, dok je četiri postigao na evropskim smotrama. Do ovog prvenstva Perišić i Davor Šuker dijelili su rekord sa po devet golova.

"Rekao sam više puta da mi nisu važni golovi i asistencije, nego da moja ekipa pobjeđuje. Ovdje sam u službi ekipe," bio je kratak Perišić.

Bonus video: