Ronaldo: Ne bih se radovao ako Argentina osvoji titulu

"Bio bih srećan zbog Mesija, naravno, ali između Brazila i Argentine postoji veliko rivalstvo pa ne želim biti licemjer i reći da bih se radovao pobjedi Argentine, jer to nije istina", izjavio je Ronaldo

8386 pregleda 10 komentar(a)
Ronaldo na tribinama tokom meča Brazila i Hrvatske, Foto: Reuters
Ronaldo na tribinama tokom meča Brazila i Hrvatske, Foto: Reuters

Bivši brazilski napadač Ronaldo kazao je da ne bi volio da vidi Argentinu na pobjedničkom postolju u Kataru.

"Ne mogu vam odgovoriti u ime cijelog Brazila, ali mogu u svoje ime. Bio bih srećan zbog Mesija, naravno, ali između Brazila i Argentine postoji veliko rivalstvo pa ne želim biti licemjer i reći da bih se radovao pobjedi Argentine, jer to nije istina", izjavio je Ronaldo u video intervjuu, koji je objavila "Marka".

Hrvatska i Argentina će u utorak (20) igrati polufinale dok će dan kasnije snage odmjeriti Maroko i Francuska. Hrvatska je u četvrtfinalu nakon penala eliminisala Brazil.

"Nismo znali da ukrademo vrijeme nakon što smo u produžetku postigli gol. Trebalo je da budemo pametniji, to je jedino što nam je nedostajalo da prođemo. Brazil je igrao dobro, ali me je nedostajalo iskustva da zadrži tih 1-0", dodao je.

Ronaldo je poručio da Nejmar ne bi smio da napusti selekciju.

"Previše je važan ovoj reprezentaciji da bi otišao", naglasio je Ronaldo.

Upitan da li Lionel Mesi zaslužuje titulu Ronaldo je kazao:

"Svi zaslužujemo titulu, ali se ona osvaja na terenu. Argentina ne igra dobro, ali ima veliku želju, puno trči, ostavlja srce na terenu, a onda ima Mesija koji je ključan u završnici", rekao je.

Ronaldo bi, međutim, volio da Maroko pobijedi Francusku.

"Volio bih da Maroko slavi, ali sumnjam da će moći s Francuskom. Francuska je veliki favorit, a to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Ali, pustolovina Maroka je prekrasna", rekao je.

Brazilac je pohvalio organizaciju.

"Prvenstvo je fantastično, šteta što se uskoro završava. Došli smo s puno predrasuda, ali uvjerili smo se da bi trebalo da budemo tolerantniji prema drugačijim kulturama od naše. Ovo prvenstvo je perfektno u svim aspektima: stadionima, bezbjednosti, hotelima, prevozu, u svemu", zaključio je legendarni Ronaldo.

Bonus video: