Mesi "manija" iznenadila i Adidas, originala 10 "gaučosa" nema nigdje u trgovinama

Adidas mora da podigne proizvodnju zbog "buma" koji je izazvao uzlet Mesija u petom učešću na mundijalima

7493 pregleda 6 komentar(a)
Argentinske "desetke" jednostavno više nema u prodavnicama, Foto: REUTERS
Argentinske "desetke" jednostavno više nema u prodavnicama, Foto: REUTERS

Igrao je Lionel Mesi finale Mundijala, u biografiji ima i pobjedu na Kopa Americi,a li je njegov uticaj bio minoran.

Argentinski virtuoz, prvi put sa 35 godina nametnuo se kao pravi vođa sa enormnim uticajem na ekipu i rezultate "albiselesta", postigao je prve golove u nokaut fazama Mundijala u petom učešću u Kataru.

Prvi je i favorit za osvajanje nagrade najbljeg igrača Mundijala, najboljeg strijelca... uz popularnost uz sve sjane igre u klupskoj kariejri, ekipna i individualna priznanja i nagrade, Mesiju su donijele status božanstva... Ne samo u Argentini, već svuda na svijetu.

Iako je najveći svjetski proizvođač sportske opreme, čak ni Adidas ne uspijeva da zadovolji tržište, kao da ih je iznenadio uzlet argentinske desetke u poznim godinama - Adidas ne može zadovoljiti potražnju za dresovima Lionela Mesija!

Kako javlja španska Marka, njemački proizvođač sportske opreme suočava se s nedostatkom argentinskih dresova s ​​brojem 10 širom svijeta i u svim veličinama dresa sa brojem 10 "gaučosa".

Adidas jeste očekiavo sjajnu prodaju, ali ne i toliku potražnju za nestašicu dresova u prodavicama. Sve što sada može je da poveža proizvodnju i dopremu u slučaju pobjede Argentinme nad Francuskom u nedjeljnom finalu.

Situaciju koristi "crno tržište", proizvode se kopije 10 "albiselesta", a postoje sumnje da tome pribjegava i Argentinski fudbalski savez, zaključuje Marka.

Bonus video: