Anhel di Marija - heroj iz sjenke za sve trofeje "gaučosa"u ovom milenijumu

Samo je Di Marija davao golove u svim velikim finalima Mesijeve Argentine

13019 pregleda 3 komentar(a)
Di Marija, strijelac svih najvećih utakmica Argentine, Foto: REUTERS
Di Marija, strijelac svih najvećih utakmica Argentine, Foto: REUTERS

Argentina, zaljubljenici u fudbal slave novi veliki trofej Lea Mesija, ali svi trofeji "gaučosa" u ovom MIlenijumu nemogući su bez - Anhela di Marije!

Selektor "gaučosa" izenadio je kolegu na klupi "trikolora" u najvećem finalu na način da je u startnu postavu i to na "kontra" krilu povjerenje ukazao veteranu Di Mariji.

A on se po lijevoj strani poigravao sa zvjezdama Barselone, Kundeom i Dembelom koji ga je srušio za penal koji je Mesi pretvorio u vođstvo, da bi potom Di Marija i sam postigao gol.

Di Marija je iz igre izišao u 64. minutu, do njegovog izlaska Francuska nije imala šut put gola, Argentina je vodila sa 2:0, a najbolji napad "trikolora" u tom periodu osujetio je upravo Di Marija - sjajno se postavio ispred Žirua koji bez faula nije mogao do lopte i pokušaja da ugrozi sjajnog Emilijana Martinesa.

Francuska je počela da igra njegovim izlaskom a Di Marija će, ipak u istoriju sa Zlatnom Boginjom.

On je jedini iz trofejne generacije "gaučosa" koji je dao gol u svim velikim finalima i Mesijevim trofejima u nacionalnom dresu.

U finalu OI u Pekingu 2008. godine jedini gol protiv Nigerije postigao je Di Marija.

Postigao je i jedini gol u pobjedi nad Brazilom u finalu Kopa Amerika 2021, i to baš na stadionu najljućeg rivala, a dao je gol i u Finalisimi na Vembliju, kada je Argentina dobila prvaka Evrope, Italiju sa 3:0.

Francuze je primorao na penal, a onda se i sam upisao!

Bonus video: