Više od 80.000 građana u Zagrebu dočekalo hrvatske fudbalere, Modrić poručio: Bićemo prvaci svijeta

Građani su, uz pjesmu i baklje, pozdravljali "vatrene" i duž trase kojom se kretao panoramski autobus s fudbalerima od aerodroma do centra grada

6130 pregleda 1 komentar(a)
Modrić na okupljanju u Zagrebu, Foto: Reuters
Modrić na okupljanju u Zagrebu, Foto: Reuters

Više od 80.000 građana dočekalo je večeras u centru Zagreba fudbalsku reprezentaciju Hrvatske koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila bronzu.

Građani su, uz pjesmu i baklje, pozdravljali "vatrene" i duž trase kojom se kretao panoramski autobus s fudbalerima od aerodroma do centra grada.

"Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak", rekao je kapiten Luka Modrić pošto su se igrači i stručni štab popeli na binu postavljenu na Trgu bana Jelačića gdje je bio svečani doček.

Praćen ovacijama okupljenih i skandiranjem "Luka ostani!", veteran Modrić (37) je kazao da hrvatska fudbalska reprezentacija nije uspjela da osvoji zlato koje je željela da donese u Hrvatsku, ali da je i osvajanje bronze velika stvar.

Selektor Zlatko Dalić poručio je da će "Luka ostati" i zahvalio svima na podršci.

Hrvatska
foto: Reuters

"Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, rodoljublje, zajedništvo, hrabrost i vjeru. Zato su nagrađeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvijek", naglasio je Dalić.

Na dočeku su, između ostalog, nastupili grupa Prljavo kazalište i Jura Stublić.

Desetine hiljada građana iz cijele Hrvatske, uz navijačke rekvizite s nacionalnim simbolima i hrvatske zastave, okupila se ranije danas na glavnom zagrebačkom trgu gdje su, uz vatromet i baklje, pejvali navijačke pjesme.

Avion s fudbalerima sletio je na zagrebački aerodrom oko 17.30. Autobus se kretao istom rutom kao i poslije osvajanja srebrne medalje na SP 2018. godine.

Bonus video: