Ćolo pušta Feliksa i želi Borhu Iglesijasa

Korpulentni centarfor nije jeftin, jer ima ugovor do 2026. godine, a Espanjolu je 2019. plaćen 28 miliona eura. Uzgred, tim Manuela Pelegrinija baš sa Atletikom i Atletik Bilbaom dijeli 4. mjesto u Primeri i sigurno je da „verdiblankosi” ne žele da pojačavaju konkurenta za plasman u Ligu šampiona

2900 pregleda 0 komentar(a)
Foto: realbetisbalompie.es
Foto: realbetisbalompie.es

Rješenje za napadačke probleme Atletiko Madrida se, po mišljenju Dijega Simeonea, nalazi u Betisu - Ćolo od uprave „kolćonerosa” traži da mu dovede Borhu Iglesijasa.

Atletiko je već prodao Mateuša Kunju za 40 miliona eura Vulverhemptonu, a pustiće i Žoao Feliksa na šestomjesečnu pozajmicu.

Umjesto njih dvojice, Simeone želi 29-godišnjeg napadača tima iz Sevilje, za koji je ove sezone upisao osam golova i tri asistencije na 17 utakmica.

Iglesijas je debitovao i za reprezentaciju Španije, odigrao jedan meč, ali je posljednji otpao sa spiska za Mundijal u Kataru.

Sigurno je da korpulentni centarfor nije jeftin, jer ima ugovor do 2026. godine, a Espanjolu je 2019. plaćen 28 miliona eura.

Uzgred, tim Manuela Pelegrinija baš sa Atletikom i Atletik Bilbaom dijeli 4. mjesto u Primeri i sigurno je da „verdiblankosi” ne žele da pojačavaju konkurenta za plasman u Ligu šampiona.

Feliks je, s druge strane, najskuplje pojačanje u istoriji kluba, jer je Benfiki 2019. plaćen 127 miliona eura, ali kod Simeonea nikako da zablista.

Dok je bio na Mundijalu, otvoreno je priznao da mu igra Atletika ne odgovara i da u reprezentaciji pruža mnogo bolje partije jer mu „leži” taktika.

Time je praktično zatvorio vrata saradnji sa temperamentim trenerom, a odluka uprave Atletika da ga sada ne prodaje, već pošalje na šestomjesečnu pozajmicu, bez prava otkupa, govori dosta.

Možda će se Feliks na ljeto vratiti, a Simeone završiti epizodu koja traje preko deceniju...

Bonus video: