Ronaldov klub: U sjenci najvećeg rivala, vodili su ga bivši trener Budućnosti i selektor Crne Gore

Treneri Al Nasra bili su Milan Živadinović i Ljubiša Tumbaković

8315 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Twitter/Al Nassr
Foto: Twitter/Al Nassr

Kristijano Ronaldo stiže u Al Nasr u jednom od najneobičnijih fudbalskih transfera svih vremena.

Sa sportskog aspekta - zaista je neobično da igrač, koji je, bez sumnje, jedan od najboljih svih vremena, odluči da zaigra u ligi i u zemlji, koja je daleko od velike scene.

Sa finansijskog aspekta - unosan posao, jer će zaraditi pola milijarde eura za dvije i po godine.

Realnost je, takođe, da Kristijano Ronaldo dolazi u klub koji ne doživljava najbolje trenutke, jer je u sjenci rivala Al Hilala, tima sa najviše titula u Saudijskoj Arabiji (18), uključujući pet od posljednjih šest. Al Nasr ima devet.

Pored toga, Al Hilal je osvojio četiri puta azijsku Lige šampiona, najuspješniji je tim na najvećem kontinentu, dok Al Nasr nema nijedan trofej elitnog klupskog takmičenja.

Al Hilal je aktuelni šampion Azije i predstavljao je Aziju na posljednjem Svjetskom prvenstvu za klubove, na kome je izgubio u polufinalu od Čelsija.

Igraće i na narednom, koje se održava u Maroku u februaru.

Al Nasr je, ipak, kao pobjednik Kupa pobjednika kupova i Superkupa Azije, učestvovao na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu 2000. godine, koje je održano u Brazilu.

Trener Al Nasra bio je tada Milan Živadinović, nekadašnji trener Budućnosti, a njegov asistent Branislav Đukanović, bivši golman podgoričkih "plavih" i beogradskog Partizana.

Al Nasr je tada u grupi izgubio od Reala Visentea del Boskea (3:1) i Korintijansa (2:0), a dobio marokansku Radža Kazablanku (4:3).

Trener Al Nasra u sezoni 2003/04 bio je Ljubiša Tumbaković, bivši selektor Crne Gore.

Al Nasr ove sezone nije učestvovao u azijskoj Ligi šampiona jer se nije kvalifikovao. Predstavnici Saudijske Arabije su Al Hilal, Al Šabab i Al Fajsali, koji će u februaru igrati osminu finala.

Bonus video: