Vatreni katalonski derbi i kiks Barselone: Espanjol obradovao Real

Prekidom serije od pet pobjeda, "blaugrana" se samo izjednačila na vrhu tabele sa Real Madridom, koji je sinoć slavio u Valjadolidu (2:0)

5815 pregleda 3 komentar(a)
Gužva na meču Barselona - Espanjol, Foto: Reuters
Gužva na meču Barselona - Espanjol, Foto: Reuters

Katalonski derbi odavno nije bio ovako vatren, a završen je kiksom Barselone, koja je protiv gradskog rivala Espanjola uzela samo bod (1:1).

Prekidom serije od pet pobjeda, "blaugrana" se samo izjednačila na vrhu tabele sa Real Madridom, koji je sinoć slavio u Valjadolidu (2:0) - nakon 15 kola kandidati za titulu imaju po 38 bodova.

Sudija Mateu Lahos imao je mnogo posla na Nou kampu u meču koji su obilježile čarke i protesti igrača, te nekoliko grubih faulova - podijelio je 14 žutih kartona, od kojih su dva bila dupla - isključen je prvo Barsin Đordi Alba u 77. minutu, pa Espanjolov Vinisijus Sousa tri minuta kasnije.

Zbog protesta je karton dobio i trener Barse Ćavi...

Barselona je povela u sedmom minutu, kada se Markos Alonso dobro snašao u petercu, nakon kornera, i mini-glavometa pred golom gostiju.

Alonso je u 72. minutu neoprezno nagazio Hoselua u svom šesnaestercu i skrivio penal.

Hoselu se oporavio od starta i pogodio sa 11 metara za 1:1.

Barsa je imala dosta šansi i opasnih situacija, dok je Espanjol bio povremeno opasan, ali prije svega čvrst u defanzivnom bloku, sa odličnim Alvarom Fernandesom na golu...

Derbi je imao i uvertiru, jer su čelnici Espanjola zaprijetili bojkotom dolaska na stadion, nakon što je La Liga poništila kaznu Robertu Levandovskom od tri meča zabrane igranja.

Poljak je vodio napad Barse, propustio je i nekoliko velikih prilika, nije pomogao timu da upiše tri očekivana boda.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: