Samuel Eto drži obećanje - iz U17 reprezentacije izbačen 21 igrač zbog lažiranja godina

„Ova akcija je rezultat striktnih instrukcija koje nam je dao predsjednik, kako bismo stavili tačku na status igrača koji je, u prošlosti, uništavao rejting krovne organizacije kamerunskog fudbala”, objavio je Fudbalski savez Kameruna

7620 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fecafoot
Foto: Fecafoot

Godinama se vode polemike o godinama fudbalera koji dolaze iz Afrike u Evropu, a možda i najpoznatiji primjer je Kamerunca Žozefa Minale, koji je 2013. debitovao za Lacio kao zvanično 17-godišnjak, ali je izgledao kao da ima 30-ak.

Da se u toj zemlji naveliko lažiraju podaci najbolje govori vijest koja stiže iz te zemlje - Fudbalski savez Kameruna (Fecafoot) je suspendovao čak 21 od 30 igrača koji su se pojavili na pripremama U17 selekcije, jer su krivotvorili podatke o rođenju.

„Ova akcija je rezultat striktnih instrukcija koje nam je dao predsjednik, kako bismo stavili tačku na status igrača koji je, u prošlosti, uništavao rejting krovne organizacije kamerunskog fudbala”, objavio je Fecafoot.

Predsjednik Fecafoot-a je Samuel Eto, koji je od izbora na tu funkciju prije godinu učinio borbu protiv prevara sa godinama kao jedan od prioriteta, pa su već u junu 44 igrača kažnjena zbog toga.

Bonus video: