Čekaju se Čelsi i Enco: Ovo su najveći transferi u Premijer ligi

Argentinac bi trebalo da košta "plavce" 27 miliona eura

2008 pregleda 1 komentar(a)
Griliš je rekorder makar još nekoliko dana, Foto: Reuters
Griliš je rekorder makar još nekoliko dana, Foto: Reuters

Kako stoje stvari početkom 2023. godine, samo je pitanje dana kada će Čelsi dovesti Enca Fernandesa i oboriti rekord engleskog fudbala.

Argentinac, zvanično najbolji mladi fudbaler na Mundijalu u Kataru, trebalo bi da pojača "plavce" za cifru od 127 miliona eura - time bi postao i najskuplji u istoriji Premijer lige koja iz godine u godinu, iz prelaznog roka u prelazni rok, pomjera granice.

Zašto 127 miliona ako mu je otkupna klauzula u ugovoru sa Benfikom 120?

Portugalski i ostvrski mediji navode da će posao biti nešto skuplji zato što su dva kluba na pragu dogovora da obeštećenje bude isplaćeno u nekoliko rata.

Zato je, navodno, Čelsi pristao da transfer iznosi sedam miliona više.

Očekuje se da Enco u London otputuje u narednih 48 sati i riješi i posljednje detalje oko ugovora sa Čelsijem, ali njegovi uslovi su najmanje bitna stavka u cijeloj priči. Čekao se samo odgovor Benfike koja nije mogla da kaže "ne" velikanu iz Premijer lige.

Rekordan transfer u Premijer ligi je prelazak Džeka Griliša iz Aston Vile u Mančester siti - u ljeto 2021. je poastao "građanin" za 117 miliona eura.

U istom prelaznom roku je Čelsi doveo Romelua Lukakua iz Intera za 113 miliona eura, a cifru od 100 miliona je probio još samo Pol Pogba - iz Juventusa je u Mančester junajted 2016. došao za 105 miliona.

U Top 5 je i Antoni, novajlija Junajteda iz Ajaksa, koji je ljetos plaćen 95 miliona...

I naredna tri najveća transfera su poslovi "crvenih đavola".

Hari Megvajer je plaćen Lesteru 87 miliona, dva manje je koštao dolazak Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund, skoro toliko je iznosio i transfer Lukakua iz Evertona (84,7).

Bonus video: