Milan slavio u Salernu, Očoa briljirao na golu, Atalanta u 92. minutu do boda

Aktuelni šampion Serije A savladao Salernitanu 2:1, a na golu domaćih briljirao je Očoa, koji je imao nekoliko odličnih intervencija

7686 pregleda 0 komentar(a)
Tonali, Foto: Reuters
Tonali, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2023. 16:36h

Odličan start godine za Milan - "rosoneri" su danas u gostima u 16. kolu Serije A savladali Salernitanu (2:1), odigrali odličan meč i pored toga što su na kraju strahovali za pobjedu.

Imao je aktuelni šampion brojne šanse, mogao da postigne i više pogodaka, ali je na golu Salernitane u nekoliko navrata odličan bio Očoa.

"Rosoneri" su prvu šansu imali već u 6. minutu kada je Leao izašao sam ispred Očoe, a Meksikanac dobro reagovao. Ipak, u 10. minutu mreža domaćih se zatresla - Tonali je poslao sjajnu loptu u prostor, Očoa nepotrebno izletio, a Leao ga zaobišao i postigao gol.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0. Tonali je šutirao sa distance, Očoa zaustavio njegov šut, ali se italijanski reprezentativac ispravio nakon dodavanja Dijasa.

Ništa se nakon toga nije mijenjalo. Milan je stalno napadao, domaći se branili i u tim momentima rijetko prelazili centar. Dijasov udarac u 28. minutu je izblokiran, a četiri minuta kasnije sjajnu priliku je imao Žiru, ali je Očoa dobro reagovao.

Žiru je bio neprecizan i početkom drugog dijela, da bi u 58. minutu Dijas postigao gol, koji je naknadno poništen zbog ofsajda.

U finišu je ponovo šutirao Žiru, nakon njega i Ketelare, ali je Očoa danas potvrdio da će biti veliko pojačanje za Salernitanu. Nakon dvije sjajne intervencije Meksikanca domaći su krenuli u napad, a Bonacoli postigao gol i postavio konačan rezultat.

Milan u narednom kolu dočekuje Romu, a Salernitana igra kod kuće protiv Torina.

Specija je bila na pragu velike pobjede, jer je na poluvremenu vodila 2:0 protiv Atalante, ali se Boginja vratila u život i golovima Rasmusa Hojlunda u 77. i Marija Pašalića u 92. minutu osvojila bod.

Sampdorija je u gostima savladala Sasuolo 2:1. Gabjadini i Agulo su pogodili za goste, gol za Sasuolo postigao je Berardi.

Remizirali su i Torino i Verona. Utakmicu je obilježio sjajan gol veziste domaćih, Rusa Alekseja Mirančuka, za konačnih 1:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: