Umjetnik Marez, Romina talija Ejbraham

Alžirski fudbaler vodio Mančester siti do ubjedljive pobjede nad Čelsijem u FA kupu (4:0)

6093 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U karijeri Rijada Mareza, pogotovo od kada nosi dres Mančester sitija, gotovo sve je crno ili bijelo i od sjaja do očaja.

Alžirskom fudbaleru niko ne može da ospori klasu i nevjerovatne mogućnosti, ali nedostatak kontinuiteta je ono što često i Pepa Gvardiolu natjera da “ohladi” jednog od junaka senzacionalne titule Lestera 2016.

Kada se sve sabere i oduzme, Marez je umjetnik sa loptom, pokazao je to i u nedjelju u derbiju 3. kola FA kupa protiv Čelsija. Siti je slavio lako, bilo je 4:0, a Marez radio šta je želio - načeo je protivnika golčinom iz slobodnog udarca, u finišu i pogotkom iz penala stavio tačku na veliki trijumf.

Nisu ga samo golovi promovisali u igrača utakmice, jer je svih 90 minuta mučio odbranu Čelsija...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - jedan od junaka velike pobjede Katalonaca protiv Atletika. Barsa je sama na vrhu nakon što je za vikend iskoristila kiks Reala.

ODBRANA

Danilo (Juventus) - Brazilac u turbulentnoj sezoni “stare dame” nije odigrao slabu utakmicu. Bio je siguran i protiv Udinezea, u finišu je postigao gol za osmi trijumf zaredom.

Arauho (Barselona) - posljednja kolosalna šansa Atletika da dođe do izjednačenja ga je možda proglasila i u igrača utakmice. Ter Štegen je bio savladan, Urugvajac je sa gol-linije petom sačuvao Barseloninu prednost.

Ibanjez (Roma) - “vučica” je do 87. minuta je imala gol minusa. Nije bilo kasno da se izbjegne poraz protiv Milana, pogodak Ibanjesa je najavio remi koji je “rosonere” udaljio od lidera Napolija.

SREDINA

Gavi (Barselona) - majstorski se zagradio, onda rutinski asistirao kod gola Usmana Dembelea. Bila je to tek druga asistencija mladog asa ove sezone u La Ligi.

Kjeza (Juventus) - izgleda da je teška povreda prošlost za nekadašnju veliku nadu Fiorentine. Pobjedonosni gol protiv Udinezea je njegova zasluga, jer je iz veoma teške situacije brzim pasom pronašao Danila u petercu protivnika.

David Silva (Sosijedad) - baskijska ekipa je u ovom momentu treća snaga španskog fudbala. Omaleni majstor, legenda Mančester sitija, nije više važan faktor kao nekada, ali njegova klasa pomaže Sosijedadu.

NAPAD

Ejbraham (Roma) - više od 90 minuta je bio vjerovatno i najslabija karika u timu Rome na “San Siru”. Uprkos tome je najzaslužniji za remi - pogodio je u sudijskoj nadoknadi za četvrti gol u Seriji A u sezoni.

Marez (Mančester siti) - Kreirao je šanse i sebi i saigračima, dvije je od njih sam pretvorio u gol - prvo majstorski iz slobodnog udarca, onda i u finišu iz penala za konačnih 4:0.

Osimen (Napoli) - protiv Intera je bio kao u kavezu, okružen stamenim defanzivcima rivala, a u Đenovi je imao dovoljno prostora da bude ključni čovjek Napolitanaca. Dao je gol u pobjedi lidera koji bježi sedam bodova najbližim pratiocima.

Dembele (Barselona) - nije blistao na Mundijalu, ali Ćavi ne gubi povjerenje u brzonogom Francuza. Vratio mu je golom na “Vandi”...

Bonus video: