Ukrajinac u Čelsiju za 110 miliona, Mudriku ugovor na sedam i po godina

Napadač Šahtjora Mihailo Mudrik koštaće "plavce" 110 miliona, Lućesku tvrdi da vrijedi svakog penija

6429 pregleda 0 komentar(a)
Šahtjor tražio 100 miliona eura, dobio istu cifru ali u funtama!, Foto: twitter/fcshakthar
Šahtjor tražio 100 miliona eura, dobio istu cifru ali u funtama!, Foto: twitter/fcshakthar

Italijanski novinar Fabricio Romano je objavio da su rukovodioci Čelsija pošli u Poljsku na pregovore oko dovođenja napadača Šahtjora Mihaila Mudrika.

I uspjeli su tvrdi "The Athletic", iako je želja 22-godišnjeg ljevokrilnog napadača bila da igra u Arsenalu.

"Plavci" nisu štedjeli, ponudili su 70 miliona odmah i 40 miliona u vidu bonusa a "rudari" su pristali, kao i Mudrik, koji će potpisati ugovor na sedam i po godina - do juna 2030.

Arsenal je tri puta podizao ponudu, posljednja sa bonusima je bila između 90 i 95 miliona, Šahtjor nije ni razmatrao da ga pusti ispod 100 miliona obešetećenja.

"Tobdžije" su Mudriku nudili 5,5 miliona eura godišnje plate, Čelsi mu je dao ugovor sa 7,5 miliona, saznaje novinar Nikolo Skira.

Mudrik je u 12 utakmica ukrajinske lige imao učinak od po sedam golova i asistencija, a u Ligi šampiona tri gola i dvije asistencije u šest nastupa.

Trener najvećeg rivala Šahtjora, Rumun na klupi Dinamo Kijeva, Mirćea Lućesku, smatra da je Čelsi napravio sjajan posao.

"Mudrik, pa to je kopija Mbapea! Jedva čekam da ga gledam u utakmicama najjače lige i ekipi većeg kvaliteta. U njegove sposobnosti i perspektvu uopšte nemam sumnji", naglasio je iskusni stručnjak.

Bonus video: