El Klasiko u Rijadu - na ispitu nepobjedivost Anćelotija u finalima

Karlo Anćeloti je dobio posljednjih 10 fianla u tri arzličita kluba, trener Barse Ćavi smatra da je došlo vrijeme kraju tog niza u finalu Suprkupa Španije

9125 pregleda 1 komentar(a)
Anćelotiju prijaju finala, Ćavi želi prvi sa Barsom, Foto: twitter/rfef
Anćelotiju prijaju finala, Ćavi želi prvi sa Barsom, Foto: twitter/rfef

U Saudijskoj Arabiji za trofej Supekupa Španije večeras odlučuje El Klasiko. Od 20 sati u Rijadu igraju Real Madrid i Barselona.

Katalonci su penalima u polufianlu dobili Betis (1:1, 2:2), dok su "merengesi" isto morali kroz penal serriju u meču sa Valensijom (1:1).

Karlo Anćeloti, trener Reala za razliku od Ćavija ima kadrovskih problema - neće moći da računa na Čuamenija, Alabu, Lukasa Vaskesa.., ali!

U proteklih 13 godina Anćelotijeve ekipe su dobile svih 10 finala.

“Statistika se mora promijeniti. Motivisani smo i srećni što smo došli do finala. Ekipa mora da shvati odakle dolazi. Igraćemo protiv Real Madrida, to je dodatni motiv, a dodatno me motiviše podatak da Anćeloti nije izgubio u finalu od 2010. godine”, rekao je trener Barselone, Ćavi.

Anćelotijev uspješan niz krenuo je od osvajanja FA kupa s Čelsijem. Zatim je trener vodio Real Madrid, gdje je 2014. osvojio Kup kralja. Nakon toga Anćeloti je s Real Madridom osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Slijedi Bajern - dva finala njemačkog Superkupa a potom povratak u Real Madrid i opet finale Lige šampiona, Superkup Španije i Superkup Evrope.

Finale se igra na stadionu Kralj Fahd u Saudijskoj Arabiji.

Bonus video: