Juventus bi mogao da bude izbačen iz Evrope

Nakon 15 oduzetih bodova Juventus je 10. na tabeli sa 12 bodova manje od Rome, koja je u zoni kvalifikacija za Ligu konferencija

7897 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Juventus rizikuje da bude izbačen iz svih evropskih takmičenja, piše danas italijanska Gazzetta.

"Staroj dami" je nedavno oduzeto čak 15 bodova u aktuelnoj sezoni Seriji A zbog načina na koji su doskorašnji čelnici kluba obračunavali transfere igrača u periodu od 2019. do 2021. godine. Zbog toga su ostavke krajem novembra podnijeli predsjednik Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika, ali je istraga nastavljena.

Juventus je koristio transfere da vještački poveća bilans u poslovanju kluba. Ukoliko se ova optužba dokaže, Uefa će ekipu iz Torina izbaciti iz svih evropskih takmičenja.

Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juve izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone "stara dama" ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna se automatski prebaca na narednu sezonu.

Nakon 15 oduzetih bodova Juventus je 10. na tabeli sa 12 bodova manje od Rome, koja je u zoni kvalifikacija za Ligu konferencija.

Bonus video: