Šarkić ide u Stouk na pozajmicu

Crnogorski golman vratiće se u Čempionšip, gdje je proveo lijep period prošle godine braneći za Birmingem

5305 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters/Andrew Boyers
Foto: Reuters/Andrew Boyers

Vulverhempton će ustupiti Matiju Šarkića Stouku do kraja sezone, pišu engleski mediji.

U potrazi za minutažom, crnogorski golman, koji sjedi na klupi Premijerligaša, tako će se preseliti u Čempionšip - vjerovatno najbolje drugoligaško takmičenje na svijetu, gdje je prošle sezone proveo lijep period na golu Birmingema, izborio se i za mjesto prvog čuvara mreže reprezentacije Crne Gore.

Ostalo je da sjutra prođe ljekarske preglede i potpiše ugovor o pozajmici.

Vulvsi će angažovati Danijela Bentlija iz Bristola da bude alternativa i preuzme Šarkićevu dosadašnju ulogu. Prvi golman "vukova" je Žoze Sa, u kojeg trener Đulen Lopetegi očigledno ima najveće povjerenje.

Stouk, popularni engleski klub sa stadiona "Britanija", nekadašnji osvajač Liga kupa i finalista FA Kupa 2011. godine, trenutno je 18. na tabeli Čampionšipa, lige koja ima 24 kluba.

"Potersi", kako ih zovu, ne bi trebalo da imaju problema da izbore opstanak, jer imaju sedam bodova više od Hadersfilda, najbližeg tima koji je u zoni ispadanja. Šarkić stiže da im pomogne u nastojanju da budu bezbjedni do kraja sezone.

Dvadesetpetogodišnji golman je prije desetak dana čuvao mrežu Vulverhemptona protiv Liverpula na "Enfild roudu" u FA Kupu (2:2), ali mu i pored dobrog izdanja Lopetegi nije dao šansu u ponovljenoj utakmicu na "Molineu", koju su Vulvsi izgubili 1:0.

Nije mu dao šansu ni u meču Liga kupa protiv Notingem Foresta, iako je Šarkić kod prethodnog trenera branio sve utakmice (šansu je oba puta dobio prvi golman Žoze Sa), što je bio jasan znak crnogorskom golmanu da ide na pozajmicu kako bi, u najboljim godinama, imao minutažu u kvalitetnom takmičenju.

Šarkić je branio za Aston Vilu, koja ga je slala na pozajmice Viganu, Stratfordu i Livingstonu, dok je kao član Vulverhemptona bio pozajmljen Šruzberiju i Birmingemu.

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je šest nastupa.

Bonus video: