Šarkić na "Britaniji", trener Stouka oduševljen: Spreman je za sve izazove

Šarkića čeka mjesto prvog golmana, jer je Stouk prodao Džoa Bursika belgijskom Klub Brižu. Dobio je i dres sa brojem jedan

10182 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Stoke FC
Foto: Stoke FC

Crnogorski golman Matija Šarkić i službeno je predstavljen kao novi čuvar mreže Stouka, gdje će boraviti do kraja sezone kao pozajmljeni igrač Vulverhemptona.

Šarkića (25) čeka novi izazov u Čempionšipu - vjerovatno najboljem drugoligaškom takmičenju na svijetu, čiju je težinu osjetio prošle sezone braneći za Birmingem, takođe na pozajmici.

Birmingem ga je tada izabrao za klupskog igrača godine, iako se već u januaru vratio u Vulverhempton nakon povrede ramena.

Nova pozajmica stiže zbog potraga za minutažom, naročito zbog toga što je novi trener Volvsa Đulen Lopetegi odlučio da standarni golman, Portugalac Žoze Sa, bude prvi čuvar mreže i u kup mečevima.

Šarkiću barem ostaje dobro iskustvo sa "Enfild rouda" početkom godine, kada je branio protiv Liverpula u FA Kupu (2:2).

"Matija je još prošle sezone, boraveći na pozajmici u Birmingemu, pokazao da je spreman za sve izazove Čempionšipa. Oduševljeni smo što ga imamo u svojim redovima", kazao je trener Stouka Aleks Nil.

Klub sa stadiona "Britanija", koji se sada zbog sponzora zove "Bet 365", trenutno je 18. na tabeli Čempionšipa od 24 ekipe.

Šarkića čega mjesto prvog golmana, jer je Stouk prodao Džoa Bursika belgijskom Klub Brižu. Dobio je i dres sa brojem jedan.

"“Bilo je od vitalne važnosti da ojačamo naše golmanske resurse nakon odlaska Bursika i zaista smo zadovoljni što je Matija s nama do kraja sezone. Siguran sam da će naši navijači brzo učiniti da se osjeća kao kod kuće na stadionu Bet 365”, kazao je tehnički direktor Riki Martin.

Povezani članci

24. Januar 2023.

Šarkić ide u Stouk na pozajmicu

Stouk je ne tako davno bio solidan Premijerligaš, gostovanja na "Britaniji" bila su neugodna i za najjače engleske klubove, a "Potersi" su prije 11 godina igrali i finale FA Kupa, u kojem su izgubili od Mančester sitija.

Povodom Šarkićeve selidbe na pozajmicu oglasio se i sportski direktor Vulverhemptona Met Hobs.

„Matija je internacionalni golman, sa velikim potencijalom, ali sa 25 godina nije imao previše utakmica i morate misliti na sve svoje igrače u klubu i na njihov razvoj".

Vulvsi su umjesto Šarkića doveli Dana Bentlija iz Bristola, koji će biti broj 2.

“Nadamo se da će Matija moći da dobije 15 ili više utakmica u Čempionšipu, što bi bilo jako važno, jer je u kup utakmicama ove sezone pokazao da je više od sposoban da igra za Vulvse u budućnosti".

Bonus video: